E-væske går under mange forskellige navne så som e-juice, vape-juice eller som e-væske. Selvom navnene er forskellige, så dækker de over det samme, nemlig en væske der tilsættes en e-cigaret. Ved at ryge e-cigaretter med e-væske mindsker du indtaget af farlige giftstoffer, som almindelige cigaretter udleder. E-væsken tilsættes i tanken på din enhed, hvorefter den optages af noget specielt bomuld, der under opvarmning får væsken til at fordampe til velsmagende damp efter dit ønske.

Aroma og nikotin

Du kan selv vælge, hvilken aroma du ønsker, din e-væske skal smage af. Her har du mangeartede muligheder, da du kan vælge mellem eksempelvis: mentol, tobak, læskedrikke, dessert, slik eller frugt. Du vælger også selv, hvor meget nikotin du ønsker, din e-væske skal indeholde. Her alt efter om du ønsker 0, 3, 6, 9 eller 18 mg nikotin. Din e-væske bliver blandet gennem en længere periode, for at baserne optager de rigtige aromaer, hvilket giver dig en kvalitetsvæske, som du kan hælde på tanken på din enhed. Din e-væske kommer færdigblandet, hvilket vil sige, at når du har hældt den på tanken, så er du klar til at dampe din yndlingssmag.

Tilsætningsstoffer

E-væsken består af to andre stoffer, udover aroma og nikotin. Det første stof er Vegetabilsk Glycerin, der er et tyktflydende og sødeligt stof, der giver en sød smag og en tyk damp. Det andet stof er Propylene Glycol. Dette stof er mere tyndtflydende og smagløst, hvorfor det er egent til at optage din ønskede aroma samt nikotin. Derudover giver dette stof den velkendte halskrads, som almindelige cigaretter også giver. Hvis du ønsker mindre dampskyer og mindre sødme, så skal du finde en e-væske, der består af et større indhold af Propylene Glycol. Du kan se de mange smagsvarianter og yderligere information om e-væske her.