Hver dag er der mange, som rejser med fly, men det kan ske, at flyet bliver forsinket, og hvordan skal du forholde dig til det? Herunder kan du læse mere om, hvilke regler der er for erstatning ved forsinkelse.

Reglerne for erstatning ved forsinkelse

Erstatning ved flyforsinkelse
For at du kan gøre krav på erstatning, er der nogle krav, som skal være opfyldte først. Generelt så afhænger erstatningen af, hvor længe flyet har været forsinket og din rejses længde. Du har nemlig ikke ret til erstatning, hvis dit fly er forsinket i under tre timer. Se gerne oversigten herunder:

  • Flyet har været forsinket i mere end tre timer, og du skal rejse under 1.500 km, så er du berettiget til 250 euro, dvs. ca. 1.900 kr.
  • Flyet har været forsinket i mere end tre timer, og du skal rejse mellem 1.500 km og 3.500 km, så er du berettiget til en erstatning på 400 euro, dvs. ca. 3.000 kr.
  • Flyet har været forsinket i mere end tre timer, og du skal rejse mere end 3.500 km uden for EU, så kan du få en kompensation på 600 euro, dvs. ca. 4.500 kr.

Anden form for kompensation ved flyforsinkelse
Hvis dit fly er mindst 2 timer forsinket, så har du krav på gratis mad og drikke. Alt afhængigt af forsinkelsens længde så kan du også få kompensation for andre ting. Hvis dit fly er så forsinket, at du først kan komme med det dagen efter, så skal flyselskabet sørge for, at du kommer på et hotel eller anden form for overnatning. Derudover skal flyselvskabet også betale for transporten til og fra hotellet. Det er derfor vigtigt, at du i denne periode gemmer alle kvitteringer for mad, drikke, transport osv., så du kan få dine udgifter betalt.

Søg erstatning

Det kan være, du kommer ud for, at du ikke modtager nogen form for erstatning selvom dine omstændigheder opfylder de ovenstående krav. I sådan en situation er det vigtigt, at du selv gør noget for at få erstatning. Du kan vælge at benytte flyhjælp, da du herved hurtigt kan søge om erstatning ved forsinkelse, aflysning eller overbookning.