Når der kommer Champagne på bordet, ved vi, det er en festlig begivenhed. Den boblende drik serveres traditionen tro, når klokken slår tolv midnat den 31. december, og vi springer ind i det nye år. Spumante, Cava og Crement går også i folkemunde under navnet Champagne, men det er nu ikke hele sandheden. En ægte Champagne er fremstillet på druer fra Champagne-distriktet i det nordlige Frankrig. Den får sine bobler ved en såkaldt dobbeltgæring. Den bliver gæret på fade, og halsvejs igennem gæringsprocessen hældes den på flaske, hvor der tilsættes sukker og vingær. Det får vinen til at gære under tryk, og der dannes kulsyre. Den fine traditionelle form for Champagne er lavet på håndplukkede druer – og så er den hamrende dyr. Vi giver her nogle bud på, hvad der kan serveres af bobler til de festglade gæster på nytårsaften – indenfor et rimeligt budget.
Drappier Champagne Carte D’or Brut – 299,95 kr.
Denne Champagne egner sig godt til fisk, skaldyr og fuglevildt eller som en aperitif. Den har en gullig farve, og en smag af citrus, hvide blomster og hasselnødder. Den er let perlende og har en elegant syrlighed. Den får flotte anmeldelser, og så er den rigtig god til prisen.
Drappier Champagne Brut Nature Sans Soufre – 324,95 kr.
Denne Champagne er, som noget nyt og innovativt, helt fri for svovl. Den er ikke filtreret og udelukkende fremstillet på Pinot Noir-druen. Den er meget tør, hvilket gør den særligt elegang og eksklusiv. Den er udmærket som aperitif, men er særligt god til skaldyr, fjerkræ og fisk.
Bollinger Champagne Special Cuvée – 399,95 kr.
Denne Champagne har en speciel flaske. Den er designet, som den Champagneflaske, der blev fundet i 1846 i Bollingers historiefyldte kældre. Flaskehalsen er lille, hvilket gør den velegnet til lagring med henblik på Champagnens udvikling. Den er lavet på Pinot Noir og Pinot Meunier. Den kan drikkes til skaldyr, fuglevildt og til fed fisk. Og naturligvis også til midnat, når nytåret fejres!
For mere inspiration til nytårets vinmenu, kan vi anbefale et kig på Vindoro.dk.