Diverse

Bliv mere økonomisk uafhængig med medlemskab af en A-kasse

By september 29, 2022 No Comments

Det kan virke økonomisk usikkert for mange i disse tider, hvor mange ting stiger i pris, og der er inflation, der brager derudaf – både i Danmark og i udlandet. Der er højere priser på stort set alt, samtidig med, at lønniveauet ikke er fulgt med. Dette gør, at mange danskere har mindre at gøre godt med i det månedlige budget og man behøver at spare, der hvor man kan.

Man har samtidig brug for at leve normalt i hverdagen, herunder også føle, at man er økonomisk uafhængig og ikke skal frygte at miste sit job. Her kommer nogle bud på, hvordan du sikrer dig økonomisk, så du forbliver uafhængig af, hvorvidt du har et job eller ej. 

Bliv medlem af en A-kasse

Det er din forsikring mod ledighed at melde sig ind i en A-kasse. En A-kasse kan udbetale dagpenge til dig, hvis du bliver helt eller delvist ledig, både som lønmodtager og som selvstændig, og der er nogle krav til, hvor mange løntimer, du skal have opsparet over en vis periode, for at du har ret til dagpenge. Hør gerne hos din A-kasse om de konkrete regler, for at du kan være helt sikker på, hvordan det forholder sig. Er du i tvivl om, hvilken A-kasse, der er noget for dig, også i forhold til din profession og øvrige behov, kan du læse mere her https://akasser.jyllands-posten.dk/. De er til for alle, og nogle A-kasser er specielt rustede til specielle brancher, uddannelser eller jobtyper såsom lønmodtager, selvstændig eller freelancer. 

Lav en opsparing

Hvis du overhovedet har mulighed for det, er det væsentligt pt. at lave en opsparing, så du er rustet til eventuelle uforudsete udgifter såsom stigninger i varme og elregninger, priser på fødevarer samt reparationer af huset osv. Dette kan også gøre, at du bliver mere økonomisk uafhængig, og har ro i maven nu og i fremtiden.