Gode råd

Guide: Vælg den rette professionelle håndværker

By november 9, 2018 No Comments

Når det kommer til erhverv, findes der oftest både faglærte, ufaglærte og gør-det-selv-arbejdere. I mange håndværksmæssige situationer kan du selv udføre arbejdet, hvis du har gør-det-selv-hænderne skruet ordentligt på. I andre situationer er det dog nødvendigt med professionel hjælp, og ofte kan det være nemmere at ansætte andre til at gøre det hårde arbejde. Det er dog ikke altid lige nemt at vælge mellem hundredevis af forskellige vvs’ere, tagdækkere og kloakmestre. Derfor får du her en kort guide til, hvordan du vælger den rette professionelle.

Hvilket arbejde skal udføres, og hvem skal udføre det?

Først og fremmest er det vigtigt, at du er sikker på, hvilket arbejde du skal have udført. Nogle opgaver må du nemlig ikke udføre selv. Inden for el-, kloak- og vvsarbejde er der ofte krav om, at det er professionelle, der skal stå for opgaven. Derudover er det også vigtigt at finde den rigtige slags håndværker. Hvis du reelt set skal bruge en vvs’er men ender med en kloakmester, kommer du ikke langt. Derfor skal du være sikker på, hvilket arbejde der skal laves, og hvilken type håndværker der skal lave det.

Medlemmer af Dansk Byggeri, Byg Garanti og smileyordning for håndværkere

Når du er ved at undersøge, hvilket firma der skal stå for arbejdet enten i dit hus, din butik eller på dit kontor, kan du undersøge, om firmaerne er medlem af Dansk Byggeri og Byg Garanti. Disse organisationer er med til at hjælpe dig som kunde, hvis noget skulle gå galt. Hvis du leder efter en specialist i tagdækning, som er medlem af begge ordninger, kan du se på Dansk Tagbyg ApS, som har specialiseret sig i ståltag. Ifølge smileyordningen for håndværkere har de en score på 4,78 ud af 5 givet af deres tidligere kunder. Smileyordningen for håndværkere er derfor også et godt redskab, når du skal lede efter den næste fagprofessionelle.