Nu nærmer vi os snart afslutningen på året, hvor vi skal sige farvel til året der er gået og byde godt velkommen til det nye år. Det betyder også, at det er tid til den famøse nytårsfest, der helst skal være årets bedste fest. Uanset om du bare skal holde en intim nytårsfest med dine nærmeste venner og familie, eller om det i år er tid til den helt store fest, så er maden en meget vigtig del af nytårsaften. For ud over, at det skal være en god fest, så skal der også være lækker og velsmagende mad på menuen, som du kan toppe af med en god kransekage og en flaske champagne, når klokken bliver 12. Hvis du er i vildrede i forhold til, hvordan du sætter den helt rigtige menu sammen og skaber den perfekte nytårsmiddag, så kommer vi her med et par tips.

 

Retterne skal passe sammen

Første regel er, at de retter, du serverer, helst skal passe sammen, så der kommer harmoni i smagene. Det betyder ikke nødvendigvis, at du skal vælge et bestemt tema, men tænk over de elementer, du gerne vil bruge i de forskellige retter, så det ikke ender med at være tre tunge retter. Samtidig er det også vigtigt at få alle grundsmagene med: surt, sødt, salt, bittert og umami. Så er du allerede her kommet et godt stykke af vejen med en nytårsmenu i perfekt balance. Tænk også over, om du vil portionsanrette eller servere det hele på bordet. Ofte kan det være en god idé at portionsanrette forret og dessert, for ellers kan du ende med, at gæsteren allerede har spist sig mætte efter forretten, og det ville jo være en skam.

 

Hellere lidt men godt

Med tre retter mad, kan du være sikker på, at dine gæster ikke kommer til at gå sultne hjem. Derfor er det også bedre at vælge lidt færre elementer eller lidt mindre mad og så i stedet vælge råvarer af den bedste kvalitet. Gå til slagteren og køb kødet og udvælg grundigt dine ingredienser i supermarkedet. Når det gælder vin, vil vores råd være, at du vælger en god vin, som passer godt til det meste, hvis budgettet ikke er til at vælge gode forskellige vine til alle retterne. På den måde kan du alligevel få en god oplevelse uden at skulle bruge alt for mange penge.