Diverse

Lynguide: Aktier for begyndere

By december 19, 2021 No Comments

Har du også altid sendt misundende blikke til dem, der snakkede om aktier henover frokostbordet på arbejdspladsen? Så bør du læse med her, hvor vi giver dig en lynguide til aktiehandel. Det er faktisk meget nemmere end du lige går og tror. Det eneste det kræver er tålmodighed, motivation – og så naturligvis en sjat penge.

Find en god platform
Trin 1 til at begynde at handle med aktier er naturligvis at finde en god platform til formålet. Find det bedste sted at handle aktier. Det skal helst være en platform, som giver dig adgang til mange forskellige aktier – og så skal det være en brugervenlig platform. Hos Saxo Bank kan du finde stærke værktøjer til aktiehandel. Dette skaber et godt overblik for dig – også dig som nybegynder.

Når du har fundet den rette platform, så er du et skridt tættere på at handle med aktier.

Skab dig et godt overblik

Inden du kaster dig ud i at vælge forskellige aktier, så er det en god idé at skabe dig et overblik. Sæt dig grundigt ind i virksomhederne. Når du køber en aktie, så går du nemlig ind og køber en lille del af virksomheden. Du kan fx gå ind på de forskellige virksomheders hjemmesider, og læse deres årsregnskaber, og få et solidt indblik i deres tal samt hvilke strategier de har fremadrettet.

Aktier kan være risikabelt, og derfor er det altså også vigtigt, at sætte sig godt ind i området, før du kaster alle dine penge afsted på én aktie.

Bestemmelse af strategi

Der er mange måder hvorpå man kan handle med aktier – og der findes ikke en rigtig eller forkert måde at gøre det på. Det kan fx være enkeltaktier, indeksfonde, ETF´er eller noget helt fjerde. Hver strategi har både sin fordele og ulemper. Hvis du er i tvivl om hvilken form, der bedst fungerer for dig, så kan du naturligvis også alliere dig med en rådgiver.

Bestem beløbet på din investering
En god tommelfingerregel siger; lad være med at investere penge, som du snart skal bruge. Generelt kan der nemlig være store udsving på aktiemarkedet henover kort tid. Derfor er det altså en god idé at investere penge, som du først skal bruge om 5 år eller mere. På denne måde er det mere sandsynligt, at du får større afkast ud af dine investeringer.

Husk der er risici forbundet med aktiehandel, så invester aldrig mere end du kan tåle at tabe.