Selvom den allerværste sommervarme ser ud til at have lagt sig, går vi en usædvanligt god sommer i møde. Den tørre, varme luft kan være hård for vores danske hud, og det er vigtigt at være på forkant med plejen. Samtidig kan den typiske blanding af sved og solcreme dog også fedte huden til og give urenheder. Her giver vi dig et par tips til, hvordan du kommer godt igennem sommeren med frisk og lækker hud.

Hold huden fugtig

Det er vigtigt at holde huden fugtig året rundt. Selvom vi ofte fokuserer mest på vintertørheden, så er sommertørhed bestemt også en ting. Især hvis du sveder lidt i løbet af dagen, kan din hud blive tør.

Der findes et hav af cremer og tips til at holde huden fugtig, så det handler om at finde ud af, hvad der fungerer for dig. Det er en god idé at gå efter mærker som Eucerin. Neutral og lignende, som er garanteret gode. Det er også en god idé så vidt muligt at holde sig fra parfumerede cremer og andre allergifremkaldende stoffer.

Har du problemer med tørre hænder eller ben, er det en god idé altid at have en lille creme i tasken. På den måde kan du vedligeholde hudens fugtbalance, og du kan nemt pleje tørre pletter, før de udvikler sig. Vælg en creme i taskestørrelse, så du altid kan have den med og give huden et skud fugtighed i løbet af dagen.

Forbliv tør under armene

Sommervarme betyder ekstra sved. Selvom sved ikke som sådan er skadeligt for huden, er det rarest at undgå for våde armhuler. Det minimerer også risikoen for svedpletter på dit tøj, som med tiden kan blive permanente.

Eucerin laver en særlig deodorant til dig, der sveder meget. Hvis du ikke synes, at almindelige deodoranter dækker dit behov, er den måske værd at give et forsøg. Du kan dog ikke undgå at komme til at svede andre steder på kroppen, især ikke på allervarmeste dage. Her er der ikke andet at gøre end at holde sig i skyggen og prøve at holde kroppen kølig.

Rigeligt med solcreme

Sidst men ikke mindst er det naturligvis vigtigt at give din hud rigeligt med solcreme. Selvom solcreme både fedter og indeholder de samme måske skadende stoffer som almindelige cremer, er fordelen ved en god beskyttelse mod solen meget større end ulemperne.

Det er dog igen en god idé at gå efter en solcreme med færrest mulige mistænkelige stoffer. Et godt fingerpeg er, at cremen skal være svanemærket.

For at undgå urenheder i ansigtet på grund af solcremen er det en god idé at vælge en solcreme, der er særligt beregnet til ansigtet. Gå efter en type, som ikke er alt for fed og stopper porerne til i løbet af dagen. Det er også en god idé at bruge både dagcreme og makeup med solfaktor, så du får en ekstra stærk beskyttelse. En foundation eller BB-cream med faktor 15 eller 20 sørger også for, at du er beskyttet mod solen hele året, så du undgår solskader og for tidlige rynker.