2018 banker på døren, og måske er det nytårsfortsætte at skabe dig en lille biindtægt ved siden af dit normale arbejde. En indtægt der både kan forsøde din hverdag, men også potentielt agere som en slags lønsikring i tilfælde af, at du gerne vil gå ned i tid, måske ligefrem deltid.

Der findes rigtig mange måder, hvorpå du kan skabe en indkomst ved siden af dit normale job, men i denne artikel vil vi fokusere på de ting som foregår online, som mange ville betegne som passiv indtægt.

For der er jo ikke meget ved at skave en bi-indkomst, hvis det betyder, at du bare skal arbejde mere. En bi-indkomst skal være passiv, det er klart sjovest!

Lad os starte med mulighed et.

1. Sælg din egen e-bog.

Det er lettere end nogensinde før at blive forfatter og udgive sin egen bog. I mange tilfælde behøver du nemlig slet ikke at have et dyrt forlag indeover, du kan sagtens selv udgive din bog.

Hvis du f.eks. vælger at udgive din bog som e-bog, så kan du selv sælge den via din egen hjemmeside og andre portaler for e-bøger.

e-bøger er lette at lave, det kræver kun at du har et tekstbehandingsprogram, som f.eks. Word, og så er du kørerende. E-bøger udgives nemlig typisk som PDF´er, så det er bare at eksportere din bog til dette format og sende den til de folk der gerne vil købe den.

Et eksempel på en e-bog kunne være denne WordPress manual for begyndere, hvor forfatteren har valgt at skrive en bog med faglitteratur, om hvordan man starter sin egen hjemmeside med programmer WordPress. E-bogen sælges direkte fra forfatteren egen hjemmeside, og på den måde er der ingen udgifter til forlag og distribution.

Indtægten fra bogen er ret passiv, da systemet automatisk sender e-bogen (PDF´en) med mail til de personer der køber den.

Så har du et emne, som du mener kan være relevant for andre, så skriv en e-bog og skab en supplerende indkomst herved.

2. Sælg din viden på video

Online kurser er større end nogensinde før. Sider som WeTeach.dk skyder op overalt, og der er snart ikke det, du ikke kan lave online kurser om.

Hvis du har et emne, som du ved en masse om, og som der måske er andre der kan få glæde af at se dig undervise i, så kan det måske være en idé for dig at lave et online kursus.

Det smarte ved online kurser er, at der findes så mange steder, hvor du kan sætte dem til salg, uden selv at skulle stå for platformen. Her kan vi igen nævne danske WeTeach.dk eller amerikanske udemy.com (hvis du underviser på engelsk.). Du kan faktisk også sælge dine kurser på YouTube, men de tager så også en ret stor andel af din indtægt/omsætning.

Videokurser er også relativt passive, da du når du har optaget dem, ikke skal gøre mere end at sælge dem. Er dit emne noget som ikke ændrer sig voldsomt igennem årene, skal du heller ikke opdatere kurset så meget, og i nogle tilfælde kan du således sælge dit kursus passiv de næste mange år frem i siden.