Gode råd

Sådan sparer du penge på udgifter til bil

By september 23, 2019 No Comments

Det giver en dejlig frihed at have sin egen bil, men desværre er det en af de helt store poster i budgettet. Heldigvis er der flere ting, du kan gøre, hvis du vil spare på bilbudgettet. Hvis du er villig til at ændre dine kørevaner, sørger for at holde din bil ved lige og kigger dine forsikringer efter i sømmene, er der mange penge at spare. Vi giver dig fem råd til, hvordan du kan spare penge som bilejer.

Kør langsommere

Er du typen, der altid kommer ud ad døren i sidste øjeblik med morgenmaden i den ene hånd og termokruset med kaffe i den anden? Når du er sent på den, kan du vælge mellem at komme for sent på arbejde eller at lade foden trykke lidt ekstra hårdt på speederen. Hvis du vælger sidstnævnte løsning, kan det faktisk koste dig unødvendige kroner i brændstof. At køre med højere hastighed end nødvendigt kan let koste 20 % ekstra i brændstofforbrug.

Selvfølgelig skal du køre efter hastighedsgrænserne, men hvis der ikke er grund til at ræse afsted, behøver du ikke at ligge helt oppe ved makshastigheden. Undersøgelser viser, at du kan spare cirka 5.800 kroner om året på brændstofskontoen ved at køre langsommere på motorvejen.

Kør i højest mulige gear

Hvis du kører i det forkerte gear, kan det også ende med at koste 20 % ekstra i udgifter til brændstof. Du gør derfor klogt i at sætte dig ind i, hvornår din bil kører optimalt. Hvis du vil spare penge, skal du køre i det højest mulige gear. Det giver nemlig lavere omdrejninger og i sidste ende mere luft i benzinbudgettet. Du kan bruge gearskifteindikatoren eller omdrejningstælleren som pejlemærke for, hvordan du skal skifte gear i lige netop din bil. Hvis du har en dieselbil, skal du typisk skifte gear ved lavere omdrejninger end i en benzinbil.

Vær god mod din bil

Hvis du ikke holder din bil ved lige, kan det nemt koste 25-33 % ekstra brændstof om året. Det er for eksempel vigtigt jævnligt at tjekke lufttrykket i dækkene. Et forkert lufttryk kræver nemlig mere brændstof, og dækkene bliver også hurtigere slidt op, hvis trykket er forkert. Det er også en god idé at tjekke oliefilteret en gang om måneden. Hvis bilens oliefilter er fyldt med snavs, nedsætter det motorens levetid. Det kan også nedsætte det antal kilometer, du kan køre på literen.

Tjek dine forsikringer

Mange danskere bliver overraskede over, at de ofte kan få deres forsikringer væsentligt billigere. Hvis du bruger noget tid på at undersøge markedet og indhente forskellige tilbud på bilforsikringer, kan du spare mange penge i det samlede bilregnskab. På Informeo kan du få gode råd til, hvordan du finder en billig bilforsikring, og hvilke forsikringer du skal have til din bil. Udover at sammenligne forsikringstilbud kan du også undersøge, om du kan spare penge ved at hæve selvrisikoen på din bilforsikring.

Overvej samkørsel
Et andet råd er simpelthen at lade bilen stå de dage, det er muligt. Måske kører nogle af dine kollegaer samme vej som dig, så I kan lave en samkørselsordning? Hvis du kan køre med andre bare en gang imellem, kan du spare en del penge. Ved at køre med andre sparer du både brændstof, antal kørte kilometer og vedligeholdelse. Det er tilmed også godt for klimaet, hvis I kører flere sammen i stedet for at sidde i hver jeres bil, når I lige så godt kunne fylde sæderne op i én bil.