God søvn og rigeligt af den er vigtigt for børn. Hvis børn ikke får ordentlig søvn, kan de ikke udvikle sig som de skal. God søvn starter med en god seng, og som forældre er det jeres opgave at finde den seng, der passer bedst til jeres barn. Der er rigtig mange at vælge imellem, så hvordan vælger man den rigtige? Her er et par råd til, hvad I bør overveje:

Vælg en god madras

God søvn kræver selvfølgelig god komfort, og her spiller madrassen en væsentlig rolle. Når du skal vælge en madras, bør du følge disse fem tommelfingerregler:

  • Vælg en madras, hvis betræk kan vaskes.
  • Vælg en madras med lang holdbarhed.
  • Vælg materialer som skum og latex, som barnets krop kan ånde i.
  • Test madrassen sammen med dit barn inden du køber den.
  • Rådfør dig med en ekspedient i butikken, som kan rådgive og svare på spørgsmål.

Det er individuelt, hvilken madras der passer bedst til det enkelte barn, men de fem tip herover kan give jer et overblik over, hvilke aspekter I bør overveje i forbindelse med valg af emma madras.

Lad barnet få indflydelse

Et andet vigtigtig aspekt, der skal tages hensyn til, når I leder efter den perfekte juniorseng, er stellet og rammen. Sengens udseende er uden tvivl noget af det, der betyder mest for barnet. For hvem husker ikke sin første rigtige seng? Der blev brugt utallige timer i den, både alene og med venner. Det ene øjeblik var den et sørøverskib på det åbne hav, det andet fæstningsborg klar til at forsvare sig selv – kun fantasien satte grænser. Derfor er det vigtigt at lade det være med til at bestemme, hvordan sengen skal se ud. Der findes et kæmpe udvalg af børnesenge i forskellige farver og modeller lige fra prinsesse- til Spidermantema, så den rigtige seng er et sted derude.

Skru op for hyggen

Det har måske ikke så meget at gøre med sengen i sig selv, men har stor betydning for barnets søvnoplevelse. Hyggelige aftenomgivelser kan være med til at gøre denne tid på dagen til noget positivt for dit barn og måske endda noget, de ser frem til. Det kan være en godnathistorie i natlampens skær, yndlingsbamserne i fodenden eller noget helt tredje. Der er mange muligheder, det handler bare op at få barnet til at føle sig godt tilpas – og når det gør det, bliver sengen og søvnoplevelsen deri bedre.