Juleferien er snart over os, og det betyder for de fleste, at der vil være flere timer til brug på fornøjelser og ”mig”-tid.

Men har du haft så rygende travlt op til jul, at du slet ikke har haft tid til at planlægge din juleferie, så får du her i denne artikel fire gratis fornøjelser, som du kan bruge din tid på i juleferien.

1. Få en ny hobby – begynd at male

At have en hobby er en dejlig ting. Du har noget du går op i, og kan sandsynligvis dele din gælde over den ting med andre ligesindede.

En hobby kan også være en god katalysator til fordybelse, og i ferier, hvor der er tid til netop dette kan en hobby være en fantastisk måde at afstresse og koble af.

En ide til juleferie kan derfor være at få dig en ny hobby. Her kan vi f.eks. anbefale dig at begynde at male. At male er en dejlig hobby, så får dig til at lade tankerne flyve og få frit spil. Det koster nærmest ikke noget at begynde at male, så det er noget du sagtens kan kaste dig ud i fra den ene dag til den anden.

Har du svært ved at slippe kreativiteten løs og komme i gang, kan du med fordel søge inspiration på et male-kursus. Disse fås både som traditionelle kurser med fremmøde, men også som online malekurser. Se f.eks. dette malekursus fra WeTeach.dk

2. Ny en stille stund foran pejsen

Dette er selvfølgelig ikke en gratis fornøjelse, hvis du ikke har en pejs. Men hvis du har en, enten en almindelig eller en biopejs, så kan det være et fantastisk sted, altså foran pejse, at fordrive ting og tænke over tilværelsen.

Du kan f.eks. knappe en god flaske vin op, sætte lidt god musik på og måske nyde din farvorit snack, mens du ligger på dit bløde tæppe og nyder julefreden – lyder lækkert ikke?!

Har du ikke en pejl, så kan du evt. kigge forbi luksuspejse.dk, hvor de har et stpr udvalg af biopejse i alle størrelser. Nogle af den kan endda hænges på væggen, så du behøver ikke bøvle med en besværlig installation i væggen.

3. Gå en tur i skoven en tidlig morgen

Der er ikke noget bedre en gåtur i skoven en tidlig morgen. Dyrene og skoven er selv ved at vågne op, så der er en vidunderlig stilhed før storm. Tag f.eks. en tur i skoven om morgenen den 24., så du er klar i hoved og mave til aftenens strabasser!

4. Tag en kold dukkert!

Du behøver ikke være medlem af en vinterbaderklub for at få et koldt sus, der kickstarter din jul. Tag selv en tur til stranden og hop i baljen. Sørg for at have varm kakao og måske lidt morgenbrød klar til efter dukkerten. En kold dukkert kan være en fantastisk måde at føle sig i live på, og efter en tung julefrokost, kan det være præcis det man har brug for!