Diverse

4 tips til en nemmere have

By november 23, 2018 No Comments

De færreste har tid, lyst og overskud til at bruge tid hver eneste uge på at lave havearbejde. Det kan heldigvis godt lade sig gøre at holde haven flot og velplejet alligevel. Det gælder blandt andet om at holde det simpelt og lade planterne overtage græsset.

 

Skru ned for græsset

En stor græsplæne er hverken spændende eller særlig nydelig at se på. Desuden kræver det utrolig meget tid og arbejde at holde en græsplæne pæn. Derfor er der god grund til at skrue ned for andelen af græs i din have og lade andre planter fylde mere. På den måde gør du din have mere spændende og varieret, og du slipper for at skulle slå græs flere gange om måneden.

 

Brug mindre krudt på ukrudtet

Hvis din have er stor og virker uoverskuelig, kan du med fordel lade planter vokse vildt og acceptere det ukrudt, der indtager mere og mere plads i din have. På den måde sparer du en masse tid, som du normalt bruger på at irritere dig over de uønskede planter. Du kan undgå ukrudt i havens bede ved for eksempel at dække jorden med barkflis eller træflis, som forhindrer lyset i at ramme jorden og dermed ukrudtet i at spire.

 

Lad planterne gøre arbejdet

Det er ofte sådan, at hverken den ene eller den anden slags flis bidrager med særlig meget charme til din have. Heldigvis findes der også planter, som kan dække jorden på samme måde som flis, og i sig selv er noget mere spændende at kigge på. Storkenæb og vedbend er to eksempler på flotte bunddækkende planter, som fås i forskellige arter. Du kan både finde bunddækkende blomster, der er grønne hele året, og som blomstrer om sommeren.

 

Start på en frisk

Når det gælder store haver er det nemmeste nogle gange at starte på en frisk og anlægge din have på ny. Du kan enten vælge at få hjælp fra en professionel anlægsgartner eller tage sagen i egen hånd. Det kræver både tid og kræfter at anlægge haven selv, men efterfølgende kan du være sikker på at have den perfekte have. Med en billig traktorfræser kan du nemt fræse og klargøre jorden i din have, så den er klar til at blive beplantet på ny. Du kan finde et stort udvalg af praktisk udstyr på nettet – eksempelvis på DK-TEC.dk, som gør det langt nemmere at anlægge din have.