Gode råd

Lønsikring – hvad er det?

By november 21, 2018 No Comments

Hvis du er medlem af en a-kasse, og har læst om dagpenge eller om de mange muligheder for økonomisk sikkerhed som arbejdsløs, så er du måske stødt på ordet lønsikring. Men er det ikke bare et andet ord for de dagpenge man kan få gennem sin a-kasse? Nej! Det er en tillægsforsikring, der giver adgang til et ekstra beløb, som du vil kunne få udbetalt oveni dagpengene. Tegner du denne forsikring, vil du, i nogle tilfælde, kunne få udbetalt op til næsten 80-95% af din tidligere løn. Det spiller dog også ind, hvilken a-kasse du er medlem af, og hvilken slags lønsikring du vælger. Vil du blive klogere, så læs mere om lønsikring online.

Hvorfor skal man lønsikres?

Hvorfor er det så en god ide at blive lønsikret. For det første skal man stille sig selv spørgsmålet; ”kan jeg leve for betydeligt færre penge om måneden?”. Er svaret nej, så kan du med fordel overveje at blive lønsikret. Forskellen på dagpenge og din tidligere løn kan nemlig være kæmpestor, og jo flere penge du tjener om måneden, jo større grund til at blive lønsikret. Endnu vigtigere er det, hvis du har mange faste udgifter hver måned, da du i tilfælde af akut ledighed, stadig kan betale disse udgifter, og derved kan undgå at skulle sælge bil eller hus.

Sådan bliver du lønsikret

Man bliver lønsikret ved at tegne en forsikring, ligesom alle andre. Dog kræves det, at man er medlem af en a-kasse, der er anerkendt af staten. Er du ikke medlem af en a-kasse, så kan du ikke blive lønsikret, men skal derimod på kontanthjælp. Prisen og informationerne, der skal gives for at tegne forsikringen, vil variere alt efter din a-kasse, og hvor stor en udbetaling du skal have i tilfælde af ledighed. Lønsikringen skal betales hver måned, men du vil dog typisk kunne trække beløbet fra i skat.