Hvis du kan lide at oddse på fodboldkampe hos bookmakerne på internettet, er du utvivlsomt stødt på begrebet ”freebet”. Men hvad er et freebet egentlig? Og hvad kan du bruge det til? Vi tager dig under armen og kigger på denne form for spilbonus, som bookmakerne tilbyder dig.

Det overrasker dig nok ikke, at freebet er et engelsk ord. Direkte oversat til dansk er egentlig ”gratis spil” eller ”gratis væddemål”, da det er fokuseret på betting. Freebets har været utroligt udbredt som bonusform i specielt Storbritannien, mens det herhjemme ikke har været brugt indtil for nogle år siden.

Her i Danmark har vi nemlig haft stor tradition for velkomstbonusser, hvor man ved første indbetaling fik et tilsvarende bonusbeløb af bookmakeren at spille for.

Derfor har det også taget noget tid for danske gamblere at forstå, hvordan konceptet med freebets fungerer. Er du endnu ikke kommet med på vognen, forklarer vi nu.

Sådan får du et freebet

Der findes flere forskellige måder, at bookmakerne uddeler disse freebets på. Nogle gange indsætter de dem ganske enkelt på din konto ”ud af det blå”, så du frit kan benytte dem, som du har lyst. Andre gange kræver de, at du først spiller for et beløb for at få et freebet af samme værdi.

Sådan bruger du dit freebet

Den helt klassiske måde at bruge et freebet på, er ved at udfylde din kupon på bookmakerens hjemmeside for bagefter at krydse af i et felt, at du vil benytte freebettet i stedet for dine egne penge.

Du kan dog også sagtens opleve, at dit freebet skal aktiveres på din konto først. Eller, at du skal tilmelde dig en kampagnen for at dit næste spil automatisk udløser et freebet.

Endelig følger der nogle gange en bonuskode med, du skal bruge til at aktivere tilbuddet.

Læs mere om freebets her.

Mekanikken bag et freebet

Det, der er meget anderledes fra et freebet til en bonus, er den måde gevinsten udbetales på. Spiller du et freebet på 100 kr. til odds 1,10, får du nemlig kun 10 kr. indsat på kontoen. Det skyldes, at det kun er netto-gevinsten, du modtager. Det kan med andre ord ikke betale sig at være fedtet, når du bruger dine freebets.

Til gengæld vil du nogle gange opleve, at gevinsten er uden gennemspilskrav, som der ellers altid følger med en bonus.

Spil Ansvarligt | StopSpillet.dk | ROFUS.nu | Minimum 18 år