Diverse

Derfor bør du prioritere dig selv mere

By januar 13, 2021 No Comments

Har du nogle børn, som kommer i første række, eller har du en travl hverdag, så har du stensikkert en tendens til at nedprioritere dig selv og dine ønsker og behov. Måske går der flere uger, før du får tid til dig selv, eller måske kan du ikke huske, hvornår du sidst har forkælet dig selv. Der er mange grunde til, at man bør prioritere sig selv mere, og her bliver ud klogere på, hvorfor og hvordan det kan gøres.

Forebyg stress og gener ved at være mere nærværende

Når man har et godt forhold til sig selv, så er man automatisk medvirkende til at forebygge stress og gener. Når du har et godt forhold til dig selv, og når du sørger for ikke at glemme dig selv, selvom du har travlt, så er du automatisk også mere nærværende, hvilket gør, at du har nemmere ved at sige fra og til. Du har nemmere ved at mærke efter, når du er i kontakt med dig selv, og det er især dét, som forebygger stress.

Hvordan er noget, du skal finde ud af

Nu ved du mere om hvorfor, det er vigtigt at prioritere sig selv. Hvordan skal du selv finde ud af. Det er nemlig meget individuelt, hvad man synes er vigtigt. Måske foretrækker du et langt bad, hvor du kan smøre dig selv ind i en lækker creme bagefter, eller måske er selvforkælelse for dig en lang løbetur, hvor du kun skal fokusere på din egen vejrtrækning. Når du har fundet det, som du nyder at bruge tid på, og som du kan mærke gavner og hjælper dig, så vil du også have nemmere ved grin, sjov og godt humør i hverdagen. Når du husker dig selv, vil hverdagen blive nemmere at komme igennem, lige gyldig om den er travl eller ej.