Gode råd

Har du behov for D-vitamin?

By januar 9, 2021 No Comments

Det er ikke sikkert, at du er klar over det. Men alle børn og voksne mennesker kan have behov for vitaminer i løbet af året. Det er blandt andet noget, der skyldes de forskellige skift, som vi ser i vejret, hvorfor flere i især vinterhalvåret kan have behov for lidt ekstra i form af vitaminer.

Det er dem, der er med til at sikre os et generelt sundere helbred, men de er også med til at give os det niveau af energi og dermed motivation, vi har behov for, når vi skal blive ved med at yde og komme mest effektivt gennem vores hverdag.

Alle bør tage D-vitamin

Og faktisk anbefales det for eksempel, at alle voksne samt børn fra 4-års alderen tager et tilskud af D-vitamin hver dag i hele vinterhalvåret – altså fra oktober til april. Her er solen nemlig for lidt fremme til at give os det naturligt. Det er en anbefaling, der kommer fra Fødevarestyrelsen, som også mener, at forældre bør give deres mindre børn D-vitamin hele året rundt, indtil barnet fylder 4 år.

Derfor bør du tage et kig inden for hos apopro.dk, hvor du finder forskellige former for D-vitamin. Det kan for eksempel være i form af tabletter og dråber. Det anbefales, at børn og voksne får 10 mikrogram D-vitamin hver dag.

Du får mere energi

D-vitamin er et fedtopløseligt vitamin, der kun optages i kroppen, netop hvis det er blevet opløst i et fedtstof. Det er derfor vigtigt, at D-vitamin indtages sammen med et fedtholdigt måltid. Det kan for eksempel være aftensmaden.

Når du tager D-vitamin, og du på den måde begynder at gøre noget ekstra godt for din krop, vil du hurtigt opleve, hvordan din energi og dit humør følger med. Når din krop får det bedre, vil det nemlig have positiv påvirkning på flere aspekter i din hverdag.