For nogle er æg det nye kød. For andre er æg et godt alternativ til kød, selvom de også elsker at spise kød. Der er flere fordele ved æg, og vi spiser dem som aldrig før. Måske skal du også overveje at hoppe mere på æggevognen?
Fordele ved æg
Her kan du få nogle af de vigtige fordele, der er ved æg:
- Der er mange muligheder at tilberede dem på.
- Der er masser af protein i æg.
- Du kan spise dem morgen, middag og aften.
- Retter med æg er oftest nemme at lave
- Æg er rig på nærringsstoffer (det stammer fra en kylling og er derfor rige på fibre og C-vitamin).
- Æg er godt til træning, da det indeholder masser af jern, som kroppen anvender til at danne røde blodlegemer, så ilten bedrer løber rundt i kroppen.
- Det styrker knogler, da det indeholder masser af D-vitamin.
- Æg forebygger sygdomme, fordi der er antioxidanter, som modarbejder fedtstoffer i dine celler og styrker dit forsvar mod blandt andet kræft og demens.
Æg er en god proteinkilde, og så giver det en god mæthedsfornemmelse, som skaber bedre forudsætninger for ikke at hoppe forbi tanken og købe noget usundt senere på dagen, som er endnu en væsentlig fordel. Dog skal du være påpasselig med at spise store mængder af kød og fede mejeriprodukter, hvis du også spiser en del æg. Husk også grøntsagerne, lyder anbefalingerne. Vil du have målt dit kolesteroltal, kan du få det gjort ved din læge.
Måder du kan tilberede dine æg på
Der findes utallige måder, du kan bruge æg til. Her er noget inspiration til at tilberede din æg på:
- Brug æg i en tærte: Du kan lave en broccolitærte eller måske en pastatærte med grøntsager, hvor du hælder æggemassen udover.
- Det traditionelle spejlæg med en blød blomme: Når du har stegt et spejlæg, og blommen er blød og flyder ud på tallerknen. Det smager bare godt, og der er intet, der smager som det.
- Du kan få æggekage med bacon og tomat: Få lidt af det salte fra bacon og det søde med tomat og lav en gammeldags æggekage med mel og mælk. Steg det på panden og top det med purløg. Læs opskriften her.