Er du en af de mange jobsøgere, som efterhånden har lavet mange ansøgninger og er ved at køre død i jobræset? Så skal du tænke helt ud af boksen og gøre noget vildt. For dig som har søgt job længe og gået hjemme uden at have et arbejde at stå op til, kan det være en ret så deprimerende proces. Men med et udlandsophold kan du få fornyet energi, og arbejdsgiverne er vilde med folk, der har været i udlandet.

 

Arbejdsgivere søger sprogfærdigheder og kulturforståelse

Der findes mange internationale virksomheder i Danmark, som altså arbejder på tværs af landegrænser. Her er det kutyme at tale engelsk både i arbejdstiden og frokostpausen. Nogle virksomheder forlanger ligefrem, at du kan sproget flydende, og at du har været i udlandet. Kulturforståelse er nemlig vigtigt i forhold til at kunne arbejde med kunder på andre markeder end de danske, eller at samarbejde med folk fra andre lande. Så med et udlandsophold eller en rejse i en længere periode, kan du komme et skridt foran de andre jobsøgende.

 

Det kan godt være dyrt at tage en rejse, men du skal se det som en investering i et job og ikke mindst en fantastisk oplevelse, som du i den grad kan trænge til for at få energien til jobsøgningen tilbagevundet. Mangler du at kunne finansiere en rejse og samtidig betale din husleje, så kan du med fordel tage et mindre lån. Se mere her.

Hvor skal du tage hen?

Det svar afhænger af, hvilken branche du arbejder inden for, og eventuelt hvilken drømmearbejdsplads du har. Måske har du en drøm om at arbejde i en virksomhed, hvor det største marked er Kina. Da vil det være en potentiel mulighed. Er du lidt nervøs for at springe ud i det, og vil ikke rejse på den anden side af jordkloden, kan du tage til et af de skandinaviske lande. At have været et halvt eller et helt år i udlandet uanset land vil give dig robusthed, som arbejdsgiveren godt er klar over, at du har fået mere af, når den ser punktet i CV’et.