Diverse

Det kan du lave i dit sabbatår

By oktober 4, 2019 No Comments

Når du er færdig med tre år på gymnasiet eller en anden ungdomsuddannelse, står du for alvor på egne ben. Der er ikke længere et skema, der fortæller dig, hvad du skal lave hver dag. Der er ingen lærere, der forventer noget af dig. Du kan gøre lige hvad, du vil. Det er en kæmpe frihed, men det er samtidig et kæmpe pres, fordi det kan være svært at finde på noget at tage sig til. Du kan hurtigt ryge ind i en dårlig rutine, hvor du ikke rigtig laver så meget. Der er en god idé at finde på tidligt, hvad du vil lave efter din ungdomsuddannelse. Der er mange muligheder.

Lær dig selv bedre at kende på højskole

Hvis du er frisk på nye udfordringer, kan du springe ud i at tage på højskole. På en højskole lægges der mere vægt på personlig udvikling, dine hobbyer og at lære nye mennesker at kende fremfor faglig undervisning. Højskoler har som regel fokus på en bestemt hobby el.lign. Du får altså mulighed for at dyrke dine interesser fuldt ud samtidig med, at du lærer nogle nye mennesker at kende og får helt nye venner. Er du vild med idræt, så læs mere omkring idrætshøjskole her.

Arbejd dig til en opsparing

Hvis du har fået nok af alt, hvad der har noget at gøre med skole for nu, kan du vælge at bruge din tid efter din ungdomsuddannelse på at arbejde og tjene penge til en fornuftig opsparing. Mange bruger deres optjente opsparing på at rejse ud i verden, mens andre bruger den på et indskud til en lejlighed eller noget andet større. Det er selvfølgelig helt op til dig selv. Hvis du gerne vil ud at rejse, kan du f.eks. bruge halvdelen af året på at arbejde derudaf og den anden halvdel på at rejse rundt i verden.