Elektronik

Dyre energipriser? – her er tre råd til dig, som vil spare penge

By april 24, 2022 No Comments

Er du én af de mange danskere, som i de seneste måneder har set deres energipriser blive højere og højere? Så leder du sikkert efter en måde, hvorpå du kan spare rigtig mange penge på energien.

Her får du tre gode råd til at undgå de dyre energipriser.

Skift din primære energikilde

Første gode råd er at skifte din primære energikilde ud med en varmepumpe. Når du skifter din primære energikilde ud, vil du samtidig få en besparelse ved varmepumpe. Med varmepumpen som primær energikilde spares der omkring 70% af nuværende varmeregninger. Mange danskere har allerede skiftet deres energikilder, og det beskrives, hvordan dette også giver besparelser andre steder. Eksempelvis er elafgiften til opvarmningen og driften af en varmepumpe fra politisk side af blevet reduceret for at få danskerne til at investere i den mere klima- og energivenlige energikilde.

Søg tilskud til varmepumpe

Næste gode råd er at søge tilskud til varmepumpen. For mange er det en stor udgift at skifte deres primære energikilde ud, og derfor er det fra politisk side af blevet gjort muligt at søge om et tilskud til udskiftning af energikilden. Her kan helt almindelige boligejere søge om et tilskud til eksempelvis udskiftning af oliefyr, gasfyr eller biobrændsel. Det er et klart politisk mål, at mange danskere vælger at udskifte de gamle varme- og energikilder, og derfor er det klart et godt råd at søge tilskuddet.

Sørg for at din bolig er velisoleret

Sidste gode råd er at sørge for, at din bolig i sig selv er velisoleret. Med en velisoleret bolig vil den største besparelse blive opnået. Det er vigtigt, at du sørger for, at din bolig er velisoleret, inden du investerer i en varmepumpe. Ved at gøre dette udgår du, at der sker et stort varmetab. På den måde får du mest ud af dine penge.