Diverse

Lejre kommune ligger på østkysten af Sjælland

By april 4, 2022 No Comments

Lejre kommune ligger på østkysten af Sjælland og er en del af Region Sjælland. Lejre blev grundlagt i Vikingetiden, og der er fundet mange arkæologiske artefakter fra denne periode. Lejre er rig på Danmarkshistorie, og her kan du opleve steder som Lejre Museum, Sagnlandet Lejre og Egholm Slots våbenmuseum. Lejre byder desuden på enestående natur, økologiske fødevarer samt fællesskaber. Lejre ligger tæt på storbyen København, men er alligevel langt væk fra hverdagen. Lejre er et dejligt sted at besøge året rundt hvis man ønsker at komme lidt væk fra de større byer hvor det tit er den travle hverdag som spiller en stor rolle. Ønsker du at læse mere angående den mindre kommune Lejre, så læs mere her og se de mange muligheder for hele familien.

Besøg Lejre og besøg den original vikingeboplads

Lejre er også et af de få steder i Danmark hvor man kan finde en original vikingeboplads. Lejre Museum er et af landets mest besøgte museer, og det er ikke uden grund. Lejre Museum ligger nemlig på en af de bedst bevarede vikingebopladser i Danmark, og her kan du opleve hvordan livet var for de danske vikinger. Lejre Museum byder desuden på en række spændende udstillinger om Lejres historie, og der er også en café og en butik på museet. Lejre Museum er et ”Skal se” hvis man er interesseret i Vikingetiden eller Danmarkshistorie generelt.

Egholm Våbenmuseum ligger i smukke omgivelser på Egholm Slot

Egholm Slots våbenmuseum ligger i smukke omgivelser på Egholm Slot, og her kan du opleve en af Danmarks mest spændende våben samlinger. Museet har over 5000 våben og rustninger fra middelalderen til nutiden, og der er også en række spændende udstillinger om krigshistorie. Egholm Slots våbenmuseum er for alle våben og historieinteresserede. hertil kan man vælge at gå lange ture rundtomkring i den utrolige smukke natur som befinder sig fjordlandets natur. Der er masser af vandreruter for hele familien, og med legepladser undervejs så du kan samle hele familien, både ældre som helt små.