Tøj og mode

Fornem tøjstil er ikke længere afhængigt af indkomst

By juni 11, 2019 No Comments

Før i tiden så var fint tøj et signal på, at man havde en fornuftig indkomst. Man havde kun råd til det fine tøj fordi, at ens rådighedsbeløb var så højt, at det ikke gjorde en forskel på budgettet. Men dette har ændret sig væsentligt, og det er der faktisk ganske gode grunde til.

Tøj gennem historien

Tøj har selvsagt også udviklet sig markant gennem historien. Tøj og socialklasse hang meget sammen, men i takt med nedbrydningen af sociale klasser, så er tøj også blevet mere universelt uanset indkomst eller sociale arv. Gennem nyere tid er det dog særligt blevet let, at få fat i fornemt tøj som balkjoler og gallakjoler til billige penge, og grunden til dette er tildeles e-handel.

E-handel har gjort det muligt at finde alt slags tøj til billige penge. Det hårde konkurrencemarked har gjort, at e-butikker er nødsaget til at skærpe og justere deres priser, og det har kun haft positive resultater for os forbrugere.

Ingen normer vedrørende tøjstil

Politikere og topledere behøver ikke længere rende rundt i jakkesæt og slips, og bliver oftest rost for at gå klædt i noget mere nede til jorden, såsom en T-shirt eller polo trøje. Normerne omkring tøjstil er blevet brudt, og det går begge veje – uanset ens erhverv. Der er ingen fordomme, så hvis man som skraldemand har lyst til gå iført skjorte og slips, så skal man være velkommen til dette. At normerne er nedbrudt, har også gjort, at der er rigtig mange, som tør udforske deres tøjstil. Der er mange, som finder deres helt egen kombination af tøj for at udforske hvad, der kan lade sig gøre.

Dyrt og billigt

Foruden det ovenstående, så er det også blevet væsentlig billigere at købe tøj. E-handel har haft en væsentlig rolle at spille her, da e-handel har gjort, at butikker har fået stærk konkurrence og har derfor været nødsaget til at sætte priserne ned. Det betyder, at der er mange, som ellers normalt ikke har haft råd til bestemt tøj, pludselig har råd til det. Hvis man er mærkejager, så kan man endda finde diverse tøjmærker online til ret attraktive priser. Hvis man er heldig, så kan man finde en hjemmeside, som har sidste års sortiment, hvilket som regel er væsentligt billigere.

Hvis tøjmærker ikke har den store interesse, så kan det man sagtens finde billige skjorter, blazere og så videre på diverse hjemmesider. Her kan det f.eks. være en god idé at undersøge om hjemmesiden har deres eget tøjmærke, da priserne på dette oftest er det absolut billigste. F.eks. har den engelske hjemmeside ASOS et stort sortiment af deres eget tøj, som er billigt, moderne og lavet af relativ god kvalitet. Apropos kvalitet, så skal man altid huske på, at hvis man køber tøj til en absurd lav pris, så er kvaliteten af varen nok heller ikke helt i top. Derfor kan det som regel være en god idé at investere i tøj, som prismæssigt er lidt højere, da det oftest holder længere, og derved får man mere for pengene.