Tøj og mode

Strik personlige gaver

By februar 27, 2021 No Comments

Indimellem er det svært ikke at være en smule jaloux på de mennesker, der ubekymret kan gå ind i alle de dyrere modebutikker. I virkeligheden betyder pris slet ingenting. Skal du give en gave til et familiemedlem eller dig selv, er der masser af billigere udveje. For eksempel kan du gå i gang med strikkepindene.

Kun fantasien sætter grænser

Du kan uproblematisk købe noget billigt garn og skabe nye, moderne tøjstykker ud af det. Alt, hvad du skal bruge for at komme i gang med at strikke, er et par strikkepinde og garn. Du kan med garn kreere lige præcis, hvad du ønsker – om det er en ensfarvet striktrøje eller et par mønstrede sokker er op til dig. Det kan tilføje et mere personligt præg til jule- eller fødselsdagsgaverne. Folk vil kunne bruge gaven og associere den med dig på en anden måde, end hvis du havde givet dem krusene fra ønskelisten. Det er også en fed følelse at vide, man næppe støder på nogen med en trøje helt magen til. Selv hvis du bruger en populær strikkeopskrift, vil der nok være længere imellem end ellers.

Pas på dit strikketøj

Har du aldrig strikket før, har du muligvis brug for et par begyndertips/-informationer. Først og fremmest skal du bestemme dig for, om du vil være hækler, knytter, væver, almindelig strikker, noget helt femte eller flere af tingene. Derudover skal du være opmærksom på vaskeanvisningerne for det anvendte garn. Noget garn skal have 30 grader, mens andet kan tåle 40. Til uld er det strengt forbudt at vaske med almindeligt vaskepulver, da fibrene kan klæbe sig sammen, og tøjet vil skrumpe. Det skal man passe på med, for det er aldrig sjovt at have investeret tid i noget, som nærmest straks bliver ubrugeligt. Giver du det i gave til en anden, er det også en god idé at informere dem, så de ikke begår den fejl.