Gode råd

Gå ikke alene med dine misbrugsproblemer

By marts 11, 2023 No Comments

Vi lever i en verden, hvor der tit er fart over feltet. Mange føler, at de skal leve op til mange krav, både fra omverdenen, familien og dem selv. Er man storforbruger af sociale medier, kan man desuden få det indtryk, at alle andre lever fantastiske liv og er konstant lykkelige. Og at man selv står i stampe og lever med store afsavn. For nogle af os lykkes det at bryde med disse tanker ved at droppe SoMe, fokusere på vores umiddelbare omgivelser og opsøge rigtig menneskelig kontakt. Men andre vælger at dæmpe smerten og frustrationerne med rusmidler.

Et enkelt glas skader vel ikke

Alkohol har længe været del af vores samfund, og et enkelt glas i ny og næ er almindeligt. Men begynder du at føle behov for at skulle have spiritus for at klare dagen eller falde i søvn, bør advarselsklokkerne begynde at ringe. Får du ligefrem abstinenser, er det et tegn på at din krop er blevet afhængig af alkohol. I så tilfælde er det endnu vigtigere, at du reagerer.

Ønsker du anonymitet?

Normalt går vi til vores egen læge ved spørgsmål om vores sundhed, men det kan være svært, når det drejer sig om et misbrugsproblem. Heldigvis er det muligt at få hjælp uden at skulle opgive navn eller sidde ansigt til ansigt med en anden person. På internettet kan du finde flere måder, hvorpå du kan få anonym hjælp, for eksempel via telefonsamtaler med en psykolog eller terapeut. I nogle tilfælde kan du også tale med en person, der har oplevet problematikken på egen krop og derfor forstår, hvad du kæmper med.

Første skridt er det sværeste

Det kan være grænseoverskridende at indrømme, at du har et problem. Men vid, at du ikke er den eneste, og at der er mennesker parat til at hjælpe. Vær modig og tag det første skridt.