Der kommer mere og mere fokus på træning og motion, og er hverdagen presset og døgnets timer få, kan hjemmetræning og nogle hurtige løsninger være at foretrække for nogen. Det er ikke altid, at det behøver at kræve det helt store for at kunne holde sig fit ved hjemmetræning. Enkelte redskaber, en måtte og noget god musik er vejen frem. Klik her og find blandt andet håndvægte, til når programmet står på hjemmetræning.

Kom godt i gang

Start med at invester i nogle håndvægte, en måtte og få styr på de forskellige øvelsers teknikker. Øvelserne bør gentages 8 gange á 4 sæt og med et halvt til et helt minuts pause. Sæt i gang!

Skulder og triceps
Placer dine fødder med dine hofters bredde og løft dine håndvægte op til skuldrene, hvorefter du presser først den ene håndvægt over hovedet og dernæst den anden skiftevis. Lav 8 gentagelser med hver arm.

Skrå mavemuskler
Med denne øvelse skal du lave såkaldte twist, der vil få dine skrå mavemuskler til at fremstå synligere. Sæt dig med rank ryg på gulvet og skyd brystkassen frem. Løft da dine fødder fra gulvet, så din krop positurer som et V.
Hold en håndvægt i hænderne og lav med overkroppen små twist fra side til side. Forsøg at spænd op i maven, mens du laver øvelsen.

Ben og balder #1
Anbring en håndvægt foran din brystkasse, alternativt kan du tage en håndvægt i hver hånd. Gør din ryg rank og skyd brystkassen frem. Tag så et stort skridt tilbage med det ene ben, så dit forreste og bagerste knæ tegner en vinkel på 90 grader. Øvelsen går nu ud på at komme tilbage til starts-positionen med den bagerste fod, hvorefter du gentager denne bevægelse med den modsatte fod 8 gange pr. ben.

Ben og balder #2
En kendt øvelse er den såkaldte squat-øvelse. Her anbringer du din håndvægt foran brystet, som du har skudt frem, mens du retter ryggen. Dine fødder skal stå med en hoftebreddes afstand, hvorefter du kommer ned i en 90 graders dybde, uden at dine knæ kommer ud over dine tåspidser. Spænd i balderne, når du skal rette dig op i stående stilling.