Shopping

Højt fra træets grønne top, stråler juleglansen

By november 5, 2019 No Comments

Lyder de først to kendte linjer, i den elskede, gamle, danske julesang: ’Højt fra træets grønne top’. Følelsen af at sidde inde i stuen juleaften, lade duften af grønt gran og stearinlys møde ens næsebor og lyden af julemusikken og de klassiske julesange, vi alle elsker og holder så kært, fylde stuerne og huset med hygge og varme. Når vi har hinandens varme hænder i vores og danser rundt om det store grønne træ, som traditionen følger. Når vi skråler med på sangene, så radioen næsten bliver overdøvet. Når smilet danser frem på læberne af de mennesker vi elsker, fordi de åbner en gave, de bliver glade for – og følelsen er kun bedre, hvis det er en gave, vi har givet dem. Hvordan lyset glimter i de mange smukke julekugler, der hænger smukt på det grønne grantræ, som vi efter en gammel tradition – der originalt kommer fra Tyskland – tog til os, og nu er en så stor del af denne hjertevarmende højtid. Denne hjertevarmende højtid er vidunderlig. For det er, hvad julen er, for mange. Men der mangler alligevel noget, for at gøre den endnu bedre.

Pynten og de mange papirklip der fylder i december måned

Fordi noget af det bedste ved julen er, at vi sidder rundt om et bord, hvor papir, glimmer, perler og alle tænkelige kreative ting er ved at glide ned. For inde bag et vindue, hvor der i vindueskarmen står levende stearinlys, der oplyser noget af fortovet udenfor, sidder en familie og hygger sig. De sidder rundt om et bord, hvor papir i grøn, rød, hvid og mange andre farver fylder. Et bæger med glimmer er væltet, da et barn rakte over efter en af limstifterne. Men det gør ikke noget, for det er december. December er julens måned, og julen er hjerternes højtid. Familien sidder godt i gang med at lave det nye julepynt til huset og juletræet, de sammen skal pynte.

Julepynt udover de traditionelle guirlander og julehjerter

Når man lave klippe-klistre julepynt til jul, er der altid de traditionelle ting som guirlanden, julehjerter, julestjerner, nissemænd og kræmmerhuse, man kan vælge at lave. Men hvis man er til noget andet end det traditionelle, kan det være en god idé at kigge på denne liste, som er fyldt med en masse kreative idéer til julepynten, der skal op at hænge i huset og på træet – eller hvor man nu synes.