Hvorfor har vi fødselsdag i grunden? Det er et rigtig godt spørgsmål, som der er mange som egentlig bare tager for givet. Det er jo også let at komme til, for der er vel ikke noget mere naturligt end at vi med sikkerhed en gang hvert eneste år af hele vores liv, rykker et trin op af antallet af år vi har været på denne klode. Det kan være lidt mærkeligt at tænke på at det ikke hele tiden har været sådan, og faktisk er det en tradition som “kun” er et par tusinde år gammel. Man har lige siden nogle af de første civilisationer faktisk fejret sin fødselsdag.

Se på fodselsdagen.dk for mange flere guides omkring fødselsdage!

Hvorfor fejrer vi hinanden når vi bliver ældre?

Det er måske i grunden en anelse mærkeligt at vi fejre det faktum at vi lige er blevet et år ældre, og det kan måske virkelig underligt at vi gør så stor en fest ud af det. Bevares, det er selvfølgelig også forskelligt hvor meget man vælger at fejre sin fødselsdag, men sikkert er det dog at der ikke er nogle som helst tvivl om at det er sådan det bør gøres, for det er nemlig kun ved at have fødselsdag på en fast dato hvert år, at vi kan holde helt præcist styr på, hvor mange år, vi fylder. Derfor viste det sig lige siden flere tusinde år siden at det med god grund kunne betale sig at holde styr på antallet af år. Det er nemlig antallet af vores leveår som afgører hvilke privilegier man har her i livet, og fx kan man jo som bekendt først få lov at tage et kørekort når man når de 18 år. Et kørekort er selvfølgelig en relativ ny ting, som kun høre de sidste 100 år til, men før i tiden var det fx ens alder, der afgjorde om man kunne tage med sin far på jagt. Derfor har fødselsdagen altså i rigtig mange år været en vigtig faktor, der har afgjort hvordan vi lever vores liv.

Hold en stor fest for at fejre fødselsdagen!

Som sagt er det en relativ ny tradition at vi forbinder fødselsdagen med en stor fest, men det er der jo også kun god belæg for at gøre. Vi skal ikke blive kede af at vi er blevet et år ældre, men derimod tænke over alle de gode oplevelser som det år har båret med sig! Derfor er det vigtigt at man aldrig tager fødselsdagen for givet og altid bliver ved med at nyde at man bliver tænkt på af de personer, man holder af, og som holder af en.