Elektronik

Køb den rigtige powerbank til dit behov

By august 22, 2018 No Comments

Er man til festival, på ferie i en større by såsom Vejle eller bare ude en hel dag, så oplever mange det problem, at ens smartphone dør for strøm. Et virkeligt uheldigt problem, som de fleste helst vil undgå. Det kan man faktisk med en powerbank. Denne er en transportabel oplader. Men der er visse ting, du bør være opmærksom på, når du skal vælge powerbank.

 

Valg af powerbank

En powerbank er en ideel løsning, hvis din smartphone har nemt ved at dø for strøm, når du har den med dig. Dog bør du ikke købe hvilken som helst powerbank, for den kan skabe flere problemer end nytte. Herunder er råd til, hvad du skal gå efter ved valg af powerbank.

 

Undersøg kapaciteten

Powerbanks findes i alle størrelser. Kapaciteten af batteriet kan svinge meget. Først skal du overveje, om du vil have en diskret powerbank, som er nem at have med i lommen, og som du kan bruge 1-2 gange dagligt. Eller om du vil gå på kompromis med den lille størrelse og derved få en powerbank, som kan oplade din smartphone nærmest uendeligt. Nogle kan også bruges til din computer, hvis det er relevant for dig.

 

Ofte hænger batterikapacitet og størrelse af powerbank sammen. Dog kommer det også an på kvaliteten af batteriet samt hvor meget strøm, der kan være i det. Der er en tommelfingerregel, som du kan gå efter. Nemlig at du kan få en powerbank, som kan ligge i din forlomme, der ligger mellem 2.000-5.000 mAh i batterikapacitet. De kan både ligge i lommen og har en fin kapacitet.

 

Ladehastighed

Et af formålene med en powerbank er, at man ønsker hurtigst muligt at få strøm på sin smartpfone med denne. Hvis du går efter billige modeller, vil du i de fleste tilfælde blive skuffet, fordi der kan gå lang tid med opladningen. Der er forskel på, hvor meget strøm, der kan sendes ud i din smartphone fra powerbank til powerbank. Det gælder om at vælge en så høj output som muligt, som det tal hedder.

 

Powebank der giver adgang til din enhed

Husk at se hvilke enheder din kommende powerbank passer til. Der er nemlig forskellige porte alt afhængigt af om det for eksempel er en android telefon, Windows telefon eller en iPhone. Flere forhandlere er gået over til vendbare USB-stik, som kan bruges til flere enheder. Hvis det bliver et problem kan du i mange tilgælde også købe ekstra kabler, så du er sikker på, at den kan passe til din telefon. Det er et slags omformer-stik, som du kan købe.

 

Når man skal finde den helt rette powerbank, kan det dog også være en fordel, at man kan se den fysisk. Kig eventuelt i butikkerne hvor du befinder dig og støt lokalområdet. Eksempelvis byder Vejle på alverdens muligheder, når du forsøger at finde den rette powerbank.