Diverse

Overvejelser om tørretumblere – sådan finder du den rette

By august 16, 2018 No Comments

Når der skal installeres hårde hvidevarer i hjemmet, så er tørretumbleren én af de første maskiner, som man ser sig nødsaget til at benytte. Hvis det regner, så kan vi ikke hænge vores tøj til tørre udendørs, og så er det nødvendigt med en maskine, som kan tage sig af opgaven.

Det er dog problematisk at finde frem til den rette tørretumbler til hjemmet, når man ikke ved, hvad man leder efter. Derfor vil vi i denne guide kort opridse de primære forskelle mellem tørretumblere, så du har et beslutningsgrundlag at starte ud fra. Du kan blandt andet finde mange gode bud på forskellige tørretumblere på denne svenske hjemmeside.

Kondens- eller aftrækstørretumblere

Når du vælger at investere i en tørretumbler, så bør du grundlæggende kende til de to typer af maskiner, du kan vælge i mellem. Her er der tale om tørretumblere med enten kondens eller aftræk. Dette beskriver noget om, hvordan fugten ledes væk fra tøjet, og disse forskelle har en reel betydning for din daglige brug af tørretumbleren.

Aftrækstørretumblere fungerer på den måde, at de leder fugten fra tøjet væk fra maskinen – typisk igennem et rør af en art. Når du derfor vælger denne tørretumbler, så skal der være plads til dette aftræk.

Kondenstørretumbleren opsamler fugten fra tøjet i en bakke, som derfor regelmæssigt skal tømmes. Denne tørretumbler er mindre pladskrævende, men den fordrer derimod den regelmæssige tømning.

Når du derfor vælger mellem disse to, så omhandler valget både plads og ønsket om minimal involvering.

Matching med din vaskemaskine

Når du har valgt den rette type af tørretumbler, så er der mange flere ting, du kan tage stilling til. Den første og mest grundlæggende tommelfingerregel bør dog være, at du altid bør lede efter en tørretumbler, som passer til din vaskemaskine. Den mest lavpraktiske facon at matche disse maskiner på er igennem kapaciteten.

Hvis du har en vaskemaskine med en kapacitet på 10kg, så bør du også søge efter en tørretumbler, som har den samme kapacitet. Hvis du rammer over mål, vil du komme til at bruge din tørretumbler til for små vaskelæs, hvilket vil være spild af energi. Hvis du omvendt vælger en tørretumbler, der er for lille, så vil du skulle tørre flere gange for en enkelt vask. Det er derfor ideelt, at du vælger det rette match.