Bolig

Optimér belysningen med LED-lysrender

By august 17, 2018 No Comments

Der findes, som bekendt, alskens former for belysning, som bør anvendes alt efter lysets formål, hvad end det gælder generel belysning eller belysning i mere koncentreret form. Lysrender- og rør, med LED-dioder, er som oftest den optimale løsning, når det kommer til lyskilder med en retningsbestemt belysning. LED kan på dansk oversættes til ’lys emitterende diode’, og dioderne udsender det retningsbestemte lys fra deres placering på lysrøret. Som spots er de en fuldgod erstatning for de mere traditionelle halogenspots grundet deres store energieffektivitet og lange levetid. Her får du et lille indblik i forskellige aspekter omkring LED-lysrenderne.

Anvendelighed

Markedet for LED-belysning og lysrender er massivt, så derfor er det en god idé, hvis du laver lidt research på området, før du kaster dig ud i investeringen. Du kan eksempelvis finde både rådgivning samt et stort udvalg af lysrender ved at følge linket. Et retningsbestemt lys er essentielt, når man skal være nøje opmærksom på, hvad man foretager sig. Derfor er lysrenderne ganske anvendelige i forbindelse med arbejdsrelaterede formål, hvilket i princippet både kan omfatte arbejde på kontoret i privaten eller på arbejdssteder, som f.eks. fabrikker, garager eller lign. Man kan også finde LED-lysrender, som er standhaftige overfor både vand og støv, hvilket øger både anvendeligheden og populariteten yderligere ift. de førnævnte arbejdsmiljøer.

LED-lyskilderne – forskellige forhold

Hvorfor skal man gå efter LED-belysningen? Den traditionelle glødepære er efterhånden ved at være en fortidslevn, når det kommer til belysning. Sideløbende er LED blevet ganske populært blandt forbrugerne. De åbenlyse fordele ved LED kommer i form af energieffektiviteten og lyskildernes meget lange levetid, hvilket giver dem en økonomisk og miljømæssig fordel. De har også en god farvegengivelse med en Ra-værdi på 80-95. Fordelene findes dog primært i forbindelse med den retningsbestemte belysning. Markedet for LED-belysning har generelt en svingende kvalitet, hvilket du også bør være opmærksom på, ligesom at LED-lyskilder kræver bestemte armaturer. Ønsker du et mere spredt og diffust lys, kan den billigere spare-pære fint klare ærterne.