Der kan være stor forskel på, hvor meget strøm forskellige hårde hvidevarer bruger. Er dine hvidevarer meget gamle, kan det være en god idé at skifte dem ud med nogle nye, der bruger mindre strøm.  Hvis du gerne vil vide, hvor meget strøm dine hvidevarer bruger, er det muligt at måle det med et måleapparat. På den måde kan du nemt finde ud af, om dine hårde hvidevarer bruger alt for meget strøm. Er dette tilfældet, kan det være en god idé at købe nye hårde hvidevarer, der har et lavere strømforbrug.

Det koster selvfølgelig nogle penge at skifte hvidevarerne ud, men da elregningen bliver mindre, vil pengene blive tjent ind igen. Der er derfor penge at spare på sigt.

Når du køber nye hvidevarer

Når du køber nye hvidevarer, skal du sørge for at huske på, at der kan være forskel på størrelsen på de forskellige produkter. Sørg derfor altid for at måle efter, så du er sikker på ikke at købe noget, der er alt for stort. Køber du flere hårde hvidevarer på en gang, kan det være, at du kan forhandle dig frem til en mængderabat, og ellers er det en god idé at holde øje med priserne, og så slå til, når du finder et godt tilbud.

Mangler du penge til at købe nye hårde hvidevarer for, kan online lån være en mulighed for dig. Det er nemt at ansøge på nettet, og efter få dage står pengene på din konto.

Med nye hårde hvidevarer kan du få en mindre elregning og samtidig nogle mere moderne produkter i dit hjem. Hvis du ikke bruger al pladsen i for eksempel din fryser eller dit køleskab, kan du spare yderligere på elregningen, ved at vælge en mindre model end den du har nu. Du sparer samtidig mest på elregningen ved at vælge de mest energivenlige modeller.