En altan behøver ikke være svær at holde og pleje, så selvom du ikke har de grønneste fingre, men stadig gerne ønsker farverige blomsterspil i altankasserne eller smukke krukker fyldt med lækre krydderurter, er der råd at hente her, når vi giver tips til, hvor nemt du rent faktisk kan holde din altan flot hele sommeren.

Dan dig et realistisk overblik

Først og fremmest er det vigtigt, at man er reel over for sig selv og gør sig nogle sande overvejelser frem for at drømme om ting, man alligevel godt ved ikke kan overholdes. Hvor travl din hverdag end er, kan det sagtens lykkedes at have en sommersmuk altan, det handler blot om at anskaffe sig de helt rigtige blomster, planter og materialer. Skriv ned på et stykke papir, lav en plan over, hvad du godt kunne tænke dig at have på din altan – minikøkkenhave, et blomsterflor, lille læsehjørne osv.

Gør dig overvejelser om, hvor tit du vil komme til at sidde ude på altanen, og hvor ofte du selv ønsker at have et øje på blomsterne og forplejning af dem.

Inspiration, inspiration, inspiration

Har man ikke de mest grønne fingre, kan det være svært at finde ud af, hvilke blomster og planter, der hører sig bedst til på ens altan kontra sin egen tid til pasning.
Søg derfor efter inspiration på nettet over blomster, der formår at passe sig selv mest eller hvilke planter, der ikke behøver at blive vandet særlig ofte.
Få også kompetent vejledning på en planteskole eller hos din lokale blomsterhandler.

Mind dig selv om forplejningen

Er din hverdag fyldt op, og er blomsterne på altanen ikke just det, der fylder mest i dine tanker, kan det være en god hjælp at minde sig selv om at vande blomsterne på altanen, eller huske at sætte krydderurterne ind om aftenen om foråret, for at undgå de kolde nattetemperaturer.

Hæng en seddel op på køleskabet, eller sæt din telefon til at bimle et bestemt tidspunkt. Så undgår du, at blomsterne visner og dør ud, kort efter du har plantet dem.

Misundelsesværdige altaner

Det er ikke alle, der er lige heldige at eje en altan til sin lejlighed, men dette skal ikke forhindre nogen i at kunne komme til at eje én. I så fald er det muligt at få etableret en altan til sin lejlighed, læs mere her, og på den måde have rig mulighed for et udeliv, selvom man bor på anden sal.