Mange tyr til de mangfoldige slankekure, træningsprogrammer og alt sammen kan føles godt i starten, men med tiden bliver det surt og en udfordring at holde vedlige. Med lange gåture i en god fart, kan du faktisk både booste dit humør, din kondition og udholdenhed, hvilket er en nem vej til at kickstarte et vægttab og bevare motivationen på længere sigt.

Der er mange måder at flette gå træning ind i din almindelige hverdag. Gåture med hunden, til og fra arbejde, når du skal ud og handle, eller når du bare gerne vil sludre med din mor eller veninde. Så drop sofaen eller bilen og snup i stedet en tur ud i det fri. Det kræver ikke en gang en specifik omklædning.

Øget velvære og sundhed
For godt til at være sandt? Men det er rigtig nok. Med effektive gåture i hverdagen øger du effektiviteten på dit velvære og din mentale sundhedsstil samtidig med, at der bliver frigivet signalstoffer, der spiller en betydelig rolle i reguleringen af din sexlyst, dit humør, din hukommelse, din appetit og dine tarmes bevægelse.

Man skal dog ikke tro, at man kan erstatte al andet træning for kun at dyrke gang. Ønsker du at forbedre dit kondital, er du nødsaget til også at sætte tempoet godt op og få pulsen højere op, end hvad gang kan præstere. Følg dette link og find motionscykler og andre konditionsmaskiner til hjemmetræningen.

Sådan kommer du godt i gang

Det første du skal gøre er at gå 30 til 60 minutter i et tilpas friskt tempo, der svarer til seks/syv kilometer i timen. Hent fx en motionsapp, der kan hjælpe dig med at fortælle din hastighed.

Som en slags opvarmning bør du starte stille ud og herefter finde en rytme, du er troværdig med. Find et tempo, der passer dig og gå eksempelvis i takt tilsvarende din vejrtrækning. Du kan også sætte musik i ørerne og gå efter musikkens rytme.

Som ekstra bonus
Vil du have lidt ekstra ud af din gang, kan du sætte armene i bevægelse og lade dem svinge i takt med dine skridt. Det er med til at øge din forbrænding og aktivering af din indre kropskerne. Du vil på den måde opnå en bedre træning af din mave- og rygmuskulatur.

Tag trapperne frem for elevatoren. Det øger intensiteten, og udfordrer dine muskler og led, der vil styrke især din ben- og baldemuskulatur. Du vil forbrænde mere energi pr. skridt på trapper, end hvis du går på et fladt underlag.