Der er mange ting, der er værd at have i baghovedet, hvis du snart skal starte på et nyt studie – også ting, som du måske ikke lige havde tænkt på. Hvis det hele virker forvirrende lidt forvirrende, kan du med fordel læse med her for at få gode tips og tricks til, hvordan du kan blive mere forberedt til at få en god studiestart.

Smarte gadgets

Der er ofte brug for en del grej, når man skal starte på et nyt studie. På de fleste studier er det nødvendigt at have en effektiv computer, der kan holde til lidt af hvert. Det er en fordel, hvis du køber en computer med et batteri, der kan holde strøm i mange timer. På den måde bliver du ikke træt af altid at skulle sidde i nærheden af en stikkontakt, fordi din computer er løbet tør for strøm. Derudover er det en god idé at købe en computer, der har meget plads på harddisken, fordi det får du brug for. Hvis du vil være sikker på aldrig at miste de mange vigtige dokumenter, billeder, data og arkiver, der ligger på din computer, er det en rigtig god idé at sikkerhedskopiere eller lave en backup af din computer. En anden mulighed er at gemme dokumenterne i en sky – det kan for eksempel være Dropbox, Google Drev eller OneDrive. Denne løsning er optimal, hvis du vil foretage en backup af enkelte Office-dokumenter, hvilket vil være tilfældet i forbindelse de fleste uddannelser. Hvis du har mange filer, som fylder rigtig meget, kan en ekstern harddisk være den bedste løsning.

Brugte bøger er guld

Når du starter på dit nye studie, vil dit pensum indeholde nogle forskellige bøger eller lærehæfter, du skal ud og have fat på. Der kan være rigtig mange penge at spare, hvis du finder bøgerne brugt i stedet for at købe dem helt fra ny. Det kræver lidt mere tid at finde brugte bøger, men du passer både på miljøet og din pengepung.

 

Få styr på økonomien

Det er generelt dyrt at starte på et nyt studie, og du skal både have nye bøger og de rigtige gadgets. Derfor kan du med fordel lægge et budget eller tage et lån, så dig og din økonomi kommer godt fra start. På denne side kan du læse meget mere om, hvor nemt, hurtigt og effektivt du kan tage et lån direkte fra mobilen.