Der er ofte ikke særlig meget plads i en studiebolig med et enkelt eller to værelser, og derfor kan det være svært at skabe en indretning, der både er praktisk og stilfuld. Du kan heldigvis læse med her og få et par gode tips.

Lyst og lækkert

Når du ikke har meget plads at gøre brug af, er det en stor fordel, at du indretter din bolig med elementer i lyse farver. På den måde kan du skabe en illusion om, at rummet er større, end det egentlig er. Lyse farver kan være med til at åbne rummet op, så der kommer noget luft. Det kræver ikke særlig meget at skabe et udtryk, som er både er simpelt og stilrent, hvis du bare holder dig til nogle klassiske elementer. Det kan være et skrivebord i en lys træsort og hvide hylder på væggene. Samtidig kan du med fordel vælge enkelte detaljer i mørkere farver som grå eller sort, som bryder med det hvide og næsten nøgne.

 

Detaljerne gør arbejdet

Hvis du vælger at skabe en indretning, som overvejende indeholder elementer i lyse farver, er det vigtigt, at du skejer ud og viser en større del af din personlighed på nogle andre punkter. Du kan for eksempel vælge greb i et særligt materiale til dine skabslåger eller hænge plakater med finurlige motiver på dine vægge. Du kan også stille en masse fotografier op rundt omkring i din bolig, som er med til at afspejle, hvem du er. Det kan for eksempel være fotografier af mennesker, du holder af eller madvarer, du godt kan lide. Hvis du har en hobby, du bruger rigtig meget tid på, kan du også lade den fylde i din indretning. Det vigtigste er, at du føler dig godt tilpas.

 

Plads til at slappe af

I stedet for at købe en stor og pladskrævende dobbeltseng, kan du for eksempel overveje at købe en praktisk daybed, som har et hav af forskellige funktioner. Du kan for eksempel både bruge en daybed som sofa og som seng. Daybeds fås i mange lækre designs, og de er ofte mere behagelige og stilfulde end sovesofaer. Derudover slipper du for at slå den ud og indrette den som seng hver aften, før du kan lægge dig til at sove. Med et par lækre puder og et blødt tæppe kan du samtidig bruge den som en sofa, så du har et afslappet sted at samles med dine gæster. Det er et utrolig smart element i din indretning, fordi den rummer så mange praktiske funktioner og samtidig er utrolig komfortabel. Daybeds er dekorative og fås i mange forskellige materialer og farver, så vil passe ind i lige præcis dit lille hjem.