Gode råd

Sådan mindsker du din pollenallergi

By juli 23, 2018 No Comments

Solen skinner og foråret pibler frem. Det er en tid, som mange ser frem til at nyde, men for pollenallergikere er det ikke den bedste tid på året. Pollensæsonen begynder ofte i februar og kan vare i flere måneder. Herunder er der samlet nogle råd til, hvordan du kan mindske allergiens påvirkning.

Mindsk allergisymptomerne

Drik vand
Et nemt og sundt råd er, at hvis du vil mindske din allergi, så bør du drikke meget vand. Hvis du bliver dehydreret i det varme vejr, så kan væskeunderskuddet påvirke dine slimhinder. Ved at slimhinderne bliver tørre, så bliver de også mere irritable, og det kan gøre dine allergisymptomer værre. Så hvis du drikker meget vand i pollensæsonen, så vil det være muligt at formindske de allergiske reaktioner.

Kosttilskud
Der er forskere, der mener, at kosttilskud kan have en positiv effekt på allergikere. Heriblandt
C-vitamin og magnesium. Det som kosttilskuddet kan gøre for dig, er at stabilisere mastcellerne, som er de celler, der udskiller histamin, når slimhinderne kommer i kontakt med pollen. Histamin udløser de allergiske reaktion, så ved at kosttilskuddet reducerer mængden af histamin, så mindskes allergisymptomerne også.

Dyrk motion
Selvom næsen løber og dine øjne klør, så bør du ikke isolere dig. Det lyder måske underligt, men hvis du gerne vil ud at løbe en tur, så kan det være en god idé at løbe i en skov, fordi træerne kroner forhindrer pollen i at trænge ned i skoven. Du skal selvfølgelig ikke løbe i en birkeskov, hvis du er allergisk overfor birkepollen, men det er en mulighed for dig, der gerne vil dyrke motion til trods for allergien.

Tag din medicin

Du kan gøre meget for at reducere allergiens symptomer og påvirkning af din hverdag, men derfor bør du stadig huske at tage din allergimedicin. Der er mange, som vælger medicinen fra, fordi de synes, at den gør dem døsige. Du kan i stedet vælge at tage telfast, som lindrer dine symptomer på 1 time, men den gør dig ikke døsig. Du kan også vælge at kontakte din læge, hvis du oplever, at du bliver meget træt af din medicin.