Diverse

Sådan vælger du den rette ovn til gastronomen i hjemmet

By august 12, 2018 No Comments

Hvis du er særligt kreativt anlagt i køkkenet, så kender du allerede vigtigheden af udstyret, vi benytter i vores gastronomiske virke. Det er vanskeligt at snitte grøntsager med en sløv kniv, og lige så er det svært at tilberede god mad uden en effektiv kvalitetsovn. Det er vigtigt at have udstyret i orden, og du kan blandt andet se mange bud på gode ovne på denne danske hjemmeside.

Vi vil her kort gennemgå forskellige funktioner i ovnene, som er med til at gøre dem særligt venlige overfor den gastronomisk interesserede.

Den elektroniske temperaturstyring

De mest almindelige ovne er udstyret med mekanisk temperaturstyring. Dette kender vi igennem de forskellige drejeknapper på facaden af ovnen. Her kan vi nemt skrue ovnen op til temperaturer op over 200 grader. Det er nemt og enkelt, men det mangler dog én ting – præcision.

Når vi benytter os af ovne med elektronisk temperaturstyring, så kan vi vælge temperaturen præcist mellem 30 grader og op til 280 grader. Dette gør en stor forskel, hvis man har gang i en ret, som fordrer en meget specifik temperatur. Det giver gode muligheder for at være præcis i sit arbejde.

Præcis varmeregulering i komfuret

Omvendt er varmereguleringen også vigtig på selve komfuret. Her er der to typer af komfurer, som er særligt interessante – gasblus og induktion. Gasblusset er det mest klassiske og gammeldags blus, som har sine upraktiske sider. Men det er særdeles let at håndtere, og temperaturen kan styres præcist, nemt og hurtigt.

Induktionen tilbyder meget af det samme. Der er dog ikke tale om madlavning over åben ild, som ellers er tilfældet ved gasblus. Derfor er induktionen et mere praktisk redskab i køkkenet, om end det også er en dyrere løsning. Det giver også utroligt gode muligheder for præcision og hastige skift.

Temperaturkontrol over alt

Den vigtigste egenskab ved en ovn kan derfor siges at være temperaturkontrol, hvis man er særligt interesseret i at lave mad. Her bliver man herren over de retter, man laver, når man altid hurtigt og præcist kan kontrollere temperaturen på råvarerne. Så bliver resultatet, lige som man vil have det.