Diverse

Sådan vælger du den rette støvsuger til dit hjem

By august 18, 2018 No Comments

Ethvert hjem har brug for en støvsuger, hvis man ikke vil have støvpartikler til at florere i lungerne. Det er nemlig ikke blot kosmetisk, når vi støvsuger. Det har også en stor effekt for vores sundhed, da vi opholder os i lukkede rum meget af vores hverdag. Udluftning er selvfølgelig også en hjælp, men støvsugeren er et essentielt redskab. Du kan blandt andet se dette brede udvalg af støvsugere, så du kan inspireres til din husholdnings kommende støvsuger.

Men du kan naturligvis have noget tvivl omkring dette – for hvordan finder man egentligt den rette støvsuger?

Poser eller ej

Først og fremmest kan du vælge og vrage mellem støvsugere på basis af brugen af poser. Dette er et vigtigt punkt, hvor støvsugere adskiller sig fra hinanden. De poseløse støvsugere kræver ofte mere vedligeholdelse end almindelige støvsugere, men de har dog andre fordele. Man behøver blandt andet ikke at bruge penge på indkøbet af støvsugerposer, hvorfor de poseløse støvsugere faktisk er mere miljøvenlige i det lange løb.

Der er dog også andre aspekter af denne distinktion. De almindelige støvsugere har ofte en større sugestyrke end de poseløse, hvorfor du kan få mere effektivitet ud af en almindelig støvsuger med pose. Den kræver mindre vedligeholdelse, den suger lettere dyrehår og lignende op – men den fordrer indkøbet af støvsugerposer.

Rækkevidden af støvsugeren

Derefter er der punktet omhandlende rækkevidden af støvsugeren. Dette kan være særligt relevant, hvis der er tale om større husholdninger, hvor der er mange rum, man skal nå rundt omkring. Rækkevidden kan basalt set afgøres ud fra ledningens længde. Hvis du bor i en etværelses lejlighed, så er der ikke det store behov for en ledning på over 10 meter, men hvis du derimod skal rundt i mange rum, så kan en ledning på 15 meter eller derover være meget relevant.

Der er dog også mulighed for støvsugere uden ledninger. Her tilbyder markedet mange håndholdte støvsugere, som fungerer uden ledning. Dette giver dem en enorm fleksibilitet, men den manglende kilde til strøm igennem ledningen kan også mærkes. Du vil ofte opleve en svagere sugestyrke ved disse maskiner.

Derfor kan du vælge din næste støvsuger ud fra dens brug af poser og dens rækkevidde – så er du godt på vej.