Diverse

Markedets mange opvaskemaskiner – vælg den rette model

By august 17, 2018 No Comments

Det kan være besværligt at vælge og vrage mellem alle de forskellige modeller af opvaskemaskiner, som man blandt andet kan finde på denne svenske hjemmeside. Her får man let et overblik over, hvor bredt og varierende markedet for opvaskemaskiner er. Vi vil gerne komme dig til undsætning her, så du har et godt beslutningsgrundlag, når du skal vælge din kommende opvaskemaskine.

De pladsbesparende modeller

Hvis man bor alene, eller hvis man som par har et relativt sparsomt forbrug af bestik og porcelæn, så kan man med god samvittighed vælge en af de pladsbesparende modeller. Her er der typisk to slags opvaskemaskiner – bordopvaskemaskinen og den 45cm brede opvaskemaskine.

Disse to er designet til at optage så lidt plads, som det er muligt, samtidigt med at de yder den rette kapacitet til praktisk brug. Bordopvaskemaskinen placeres på en bordplade, hvorfor den er utroligt let at erhverve sig og installere. Den har dog så den ulempe, at den her står og fylder en del.

Den 45cm brede model er dog lidt sværere at installere, da denne skal have plads på køkkengulvet. Hvis du dog har plads til denne, så er den ideel til husholdningen, der ikke har så stort et opvaskebehov. Den er pladsbesparende, samtidigt med at den tilbyder en bedre kapacitet end bordopvaskemaskinen.

De store opvaskemaskiner

Her er der tale om to grundlæggende modeller – den indbyggede eller integrerbare model. Disse to modeller tilbyder begge to den helt store kapacitet, hvorfor de er meget passende for større husholdninger. Forskellen ligger i muligheden for at integrere den sidstnævnte model. Denne kan integreres som en del af selve køkkenet, hvorimod den indbyggede fungerer mere som en ovn eller andre hårde hvidevarer, som blot skal have den rette plads under en bordplade eller lignende.

Når du derfor skal ud og vælge en ny opvaskemaskine, så bør du virkeligt gennemtænke dit behov og dine pladsmuligheder. Disse er meget determinerende for hvilken opvaskemaskine, der vil være den rette i dit hjem.