Gode råd

Vores hjem er fyldt med møg og skrammel

By april 1, 2022 No Comments

Så har du sagt farvel til en du elsker. Han har forladt verden og I har fået sagt alt det, I skulle. Du har fortalt ham, at du elskede ham, han har sagt, at han ikke altid har været den bedste far. I har begge grædt og fået et mindeværdigt øjeblik med hinanden, og nu står du her efter bisættelsen og skal sørge for at afslutte hele kapitlet. Igennem et helt liv, så er der rig mulighed for at hamstre, for at få lov til at eje alt det, som man altid havde drømt om. Det kan være nyttige ting og det kan være bras. Overvej hvis du sagde farvel lige nu, hvor mange ligegyldige ting, du ikke lige havde stående, som andre folk skulle tage sig af. Det er svært at rydde op i et dødsbo, især fordi det ikke er dit og du aner ikke, hvor du skal starte.

Det kan splitte familien

Da min morfar døde så var det et helvede. Han havde boet i det samme hus hele sit liv, og han havde været god til ikke at smide noget ud. Hans katte var døde for længe siden, men alligevel var der nykøbt kattemad i køleskabet og stuen flød med kattelegetøj. Han havde samlet på ragelse og gjort det med stil. Lugten af hans hus var ligesom lugten af en af de helt billige genbrugsbutikker. Selvfølgelig var alt ikke skrammel, der var da også fine møbler og hans børn så affektionsværdi i hver eneste kaffekop. Men der var meget af det hele, og der var mange skænderier i familien, fordi at når man endelig skal dele tingene op imellem sig, så er der altid en der føler sig mere knyttet end den anden. Det tog hårdt på os at sortere i alle tingene.

Brug tid på at sørge og få hjælp

Nogle gange står du også helt alene med et dødsbo. Sådan noget kan man ikke klare selv. Man kan få venner og bekendte til at hjælpe, men det er stadig hårdt arbejde, derfor er der også blevet lavet særlige erhverv for netop at foretage en borydning. Det er okay at få en hånd, når noget kan være svært, og det kan især være svært, når man lige har mistet en, som man elsker.