Bolig

3 tips til at gøre flytningen overskuelig

By januar 30, 2020 No Comments

Det kan være en uoverskuelig proces at flytte. Der er rigtig mange ting man skal holde styr på, og ikke nok med at alting skal pakkes ned, og flyttes til at en anden adresse, så er processen i at finde en ny bolig også ofte trættende. Ihvertfald hvis man leder efter en bolig i de større byer i Danmark. Når man flytter for første gang, er det ikke sikkert at man helt ved hvad det indebærer. Hvordan får man flyttet tingene fra A til B, og hvad skal de pakkes ned i? Hvad er omkostninger forbundet med en flytning, og hvor meget af ens depositum er væk? Der er mange spørgsmål hvis man ikke har prøvet at fraflytte en lejebolig før, hvorfor vi i denne artikel vil gennem et par gode råd til når man står og skal flytte.

Organisér flytning i god tid

En af de vigtigste ting du kan gøre for at gøre flytningen overskuelig, er at få styr på alle de praktiske tiltag i god tid. Her menes f.eks. at leje en varevogn og få spurgt de nærmeste om de vil hjælpe med at flytte. Man kan også bruge et flyttefirma, hvis ikke man har mulighed for at få hjælp af familie og venner. Yderligere så skal man sørge for at få køb nok kasser ind, så man ikke står midt i flytningen og ikke kan komme videre. Det gælder også om, at man har pakket alt ned i kasser inden flyttefolkene kommer. For det første er det måden hvorpå flytning sker hurtigst, og for det andet så er det utroligt træls for dem der hjælper, hvis ikke tingene er klar til at blive sat på bilen når de kommer. Få pakket alle de små ting ned i god tid, og sørg for at de er pakket ned på en systematisk måde. Pak dem ned i rumfordeling, og skriv udenpå kasserne hvad de indeholder og til hvilket rum. Sørg for at skriv på Ihvertfald 3 sider af kassen, så man kan se hvad de indeholder også selvom at de står stablet. Større ting som spisebord, sofa og seng er mere ligetil at smide ombord på lastbilen. Mange ser også mulighed for at få skiftet de større møbler ud når man flytter. Hvis du f.eks. er træt af din seng, så er det en god idé at få den sendt på genbrug når du alligevel er i gang med at flytte den. Hvis du leder efter ny seng, kan du med på bedsteseng.dk, finde et stort udvalg af gode senge i høj kvalitet.

Får jeg mit depositum tilbage?

Det er meget sjældent at man får hele sit depositum tilbage. Hvis du har boet i lejligheden i et par år, så skal den højst sandsynlig males. Man er dog aldrig forpligtet til at levere lejligheden i bedre stand end ved indflytning, hvorfor det er en rigtig god idé at man tager grundige billeder af lejligheden ved indflytning, og gør udlejer opmærksom på eventuelle mangler eller skader. På den måde står man stærkere når man skal fraflytte. Hvis du mener at udlejer stiller urimelige krav for istandsættelse skal du aldrig bukke under. Der findes virksomheder som Digura der med glæde hjælper dig hvis de også mener at kravene er urimelige.
For helt at undgå strabadser med udlejer, rådes der til at finde en god udlejer fra start. Du kan finde mange lejeboliger på https://findboliger.dk/lejebolig.