Gode råd

Alt du skal vide om nedsunken forfod

By december 21, 2019 No Comments

Har du også en nedsunken forfod? Det er der mange andre der også har så du er ikke alene. Hvis du selv vil gøre noget ved det kan du købe forskellige indlæg, som du bare ligger i din sko som holder din fod oppe. Hvis smerterne er meget kraftige, kan du risikere at skulle opereres, men som udgangspunkt er et indlæg det første.

Vigtige ting der skal undgås

Noget af det vigtigste er at undgå fodtøj med høje hæle og fodtøj der er for småt. Forfodsforfald er en arvelig tilstand men kan også opstå hvis man går i for småt fodtøj. Det sker også i forbindelse med at man bliver ældre ved at ledbåndene og musklerne der skal opretholde tværbuen i foden, bliver svagere. Derved synker de tre midterste tæer og man får forfodsforfald. Nogle mennesker får en fornemmelse af at de træder på en klump, selvom der ikke er noget.

Hvordan stilles diagnosen

Man kan gå til lægen og få stillet en diagnose, måske vil lægen gøre noget ved men i de fleste tilfælde er mulighederne kun indlæg og senere en evt. operation. Det kan forsage smerter i foden da fedtlaget forsvinder og derfor kan det gøre ondt når man træder eller støtter på foden.

Indlæg

Hvis du ikke går med indlægget i alt dit fodtøj, risikerer du at gøre tilstanden markant værre og få mange smerter. Hvis du ikke behandler din tilstand på enten den ene eller anden måde vil du gøre det hele værre, du får mange smerter og det kan blive invaliderende for dig da smerten vil blive konstant. Derfor vil behandling af det altid være en god ide, mange private kliniker tilbyder operationer og forskellige behandlinger for det. Fysioterapeuter tilbyder også behandlinger for forfodsforfald, mulighederne er mange. Du kan nemt få fat i nedsunken forfod indlæg uden de koster alverden.