Gode råd

Den store guide til valg af rygsæk

By august 19, 2020 No Comments

Hvis du overvejer at købe en rygsæk eller bytte den gamle ud med en nyere model, er det helt sikkert værd at læse med nedenfor. Der findes nemlig et hav af forskellige daypacks og det kan være svært at blive klog på, hvilken en der passer til netop dig og dine behov. Størstedelen af alle tasker på markedet er designet med det formål at give den bedste komfort til dig og din ryg, men det er dog stadig vigtigt at tage højde for til hvilket formål den skal bruges. Daypacks produceres i mange forskellige størrelser, farver og materialer og det kan være lidt af en udfordring at finde frem til den helt rigtige. Nedenfor finder du guiden, der hjælper dig på vej til at vælge den rette taske, der passer til dine ønsker og behov.

Rygsækken der dækker dine behov

Din rygsæk er din tro følgesvend på tur, og det er vigtigt du finder det helt perfekte match. Det er vigtigt ikke at gå på kompromis med hverken kvalitet og komfort. Ved valg af en ny rygsæk er det en fordel at finde ud af, til hvilket formål tasken skal bruges. Hvis du har i tankerne at den skal bruges til skole eller arbejde, er det optimal at tasken er udstyret med et indbygget rum til din bærbar eller tablet, der sørger for at yde den optimal beskyttelse. De fleste daypacks er store nok til at kunne rumme alt dit udstyr i løbet af en dag samtidig med, at de nemme og smarte at have med på farten, da de sidder godt fast på ryggen. Hvis du derimod leder efter en taske, der skal med dig rundt på daglige vandretur, friluftsture eller mindre eventyr bør du have øje for at tasken er udført i et mere slidstærkt materiale, der kan holde til lidt af hvert. Med en daypack der skal bruges til outdoorlivet er det også vigtigt at tage højde vejrforhold. Det næst meste trælse ved at blive våd på tur er, hvis alt dit udstyr også risikerer at blive vådt. For at undgå dette kan du med fordel finde en rygsæk der er vandtæt, og som sikrer at holde alt dit udstyr tørt under dårligt vejr.

Størrelse og farve

Størrelse på tasken er afhængig af, om du skal bruge tasken til hverdagsbrug eller om du skal være afsted i længere tid. Hvis du har planlagt en weekendtur i det fri, hvor du skal have alt fra koge – og spisegrej til telt og sovepose med, bør du finde en vandrerygsæk med god plads til alt dit grej. Litermålene på standardvandrerygsække ligger på 45 – 90 liter, og du bør derfor vurdere hvilken størrelse der passer til dine ønsker og behov. Derudover kan rygsækkens farve også få betydning for din tur med tasken. Hvis du er jæger, bør du først og fremmest vælge en neutral farve, der går i ét med naturen. Hvis du derimod skal bruge tasken til ture i det fri, kan en rygsæk i friske farver være et oplagt valg. Skal tasken bruges til sportsaktiviteter, kan det være smart at vælge tasken i en mørk eller sort farve, så f.eks. harpiks fra håndbold eller skidt fra træningen er sværere at få øje på.