Julen er skudt i gang, og mange har allerede deltaget i de mange traditionelle julefrokoster enten med arbejdet, madklubben, familien eller noget fjerde. Der er mange ting, der skal være på plads, hvis man selv, dette år, står for skud som vært- eller værtinde. Nedenfor kan du finde en hjælpende guide til, hvordan du kommer i mål med en veludført julefrokost, med alt hvad der dertil hører.

Huskeliste og to-do: Sådan forbereder du dig til årets julefrokost

Der er flere elementer, der hører til en julefrokost herunder borddækning og pynt, mad og våde varer, musik og underholdning, lokation osv.

Mad:
Er man den store kok, og elsker man selv at stå flere timer i køkkenet, er der ikke noget mere personligt end at lave maden selv og byde sine gæster på et overordentlig vellavet julefrokostbord. Man kan enten vælge at gå den traditionelle vej, med hvad dertil plejer at høre til en julefrokost, eller man kan twiste den med alternativer til silden, det varme og den afsluttende ris á la mande. Det er op til den enkelte.

Har man ikke mod på selv at gå i køkkenet, er der også rig mulighed for at bestille maden udefra og få det leveret. På den måde har man også mere tid og overskud til at lægge sine kræfter i borddækningen, underholdningen og selvforplejning. Bestil mad ud af huset her.

Borddækning:
Byd dine gæster velkommen til et smukt og veldækket bord, hvor man kan se, at der er blevet lagt kærlighed i pynten og dekorationen. God mad skal nydes i selskab med flotte rammer og hyggeligt samvær. Der er mange måder at gå til værks på med borddækningen, du kan fx lægge store og små kogler på en nystrøget dug, levende lys og flotte grene fra skoven eller friske blomster i en vase.

Er du kreativ, kan du også lave bordkortene selv og sætte dit eget præg og personlighed på borddekorationen.

Underholdning og musik:
Når det kommer til musik, er det oplagt at have juletoner spillende i baggrunden, mens man spiser og resten af aftenen. Det lægger op til en god stemning, og folk kan endda skråle med til de mange populære julesange.
Underholdningsdelen kan være alt lige fra pakkeleg til lege, hvor man fx skal gætte kendte personer, udfordrer hinanden i klemmetin skrælning, juleølsdrikning og andre skægge aktiviteter.
Så er julefrokosten med garanti i hus.