Hvis du skal ud at købe en ny vaskemaskine, så kan de mange ting du skal tage stilling til virke uoverskuelige. Det vigtigste er dog, at du finder en vaskemaskine efter dine behov, og en som passer ind i lige netop dit hjem. Derfor er der herunder nogle råd til, hvad du bør overveje, inden du køber en ny vaskemaskine.

Overvejelser inden køb

Energimærkningen
Noget af det første du bør overveje er, hvilken energimærkning din nye maskine skal have. Her skal du være opmærksom på, at en vaskemaskine med en god energimærkning også kan ses på prisen, men hvis du vælger den lidt dyrere model, så kan der være penge at spare senere, da energimærkning fortæller noget om maskinens el- og vandforbrug.

Kapaciteten
Det næste du bør overveje, er maskinens størrelse. Størrelsen på maskinen hænger også sammen med kapaciteten, hvilket hentyder til den mængde af tøj, du kan have i vaskemaskinen. Kapaciteten kan variere mellem 4-8 kilo. Hvis du bor alene, eller hvis I er to i husstanden, så kan du enten vælge en maskine, der kan rumme 4-5 kg eller en, hvor der er plads til 5-7 kg. Der er dog også større modeller, så hvis du er en familie på tre eller fire personer, kan en vaskemaskine med kapacitet på 7-8 kg, muligvis dække behovet. Det er dog vigtigt, at du ved nogle af de større maskiner, husker at fylde den helt op, fordi ellers kan det ske, at den bruger mere vand og el. Derved vil en halvfyldt maskine kunne koste mere i forbrug end en helt fyldt.

Centrifugeringen
Det kan være en god idé at holde øje med centrifugeringen, da maskinens omdrejninger har betydning for hvor meget fugt, der efterlades i dit tøj. Derfor bør centrifugeringen være så høj som mulig.

Hvis det stadig virker uoverskueligt

Hvis du stadig synes, at det er umuligt at vælge en model, der passer til dig, og husstandens behov, så er der hjælp at hente. Du kan vælge at klik her, hvor der er et overblik over diverse vaskemaskine typer og mærker. Foruden dette kan du også læse nærmere om hvilke vaskemaskiner, der klarer sig bedst i test.