Diverse

Onlinebaserede låneselskaber stiller minimale krav til låntagere

By december 3, 2018 No Comments

Der findes mange låneselskaber på det danske marked. En stor del af disse stiller meget minimale krav til deres låntagere. Derfor er det også kun ganske få, der ikke godkendes, når de sender en låneansøgning til et låneselskab på nettet. Flere af disse selskaber bruger tilmed dette som en aktiv del af deres markedsføring af deres forskellige lån.

Nogle ser dette som en fordel, mens andre betragter det som en måde at lokke folk i fordærv. Faktum er dog, at det kun er fordelagtigt for låntagerne. Det betyder bl.a., at der ikke skal allokeres tid til at dokumentere formålet med lånet, mens der ligeledes ikke skal bruges unødig tid på screening af låntagerne, fordi kravene er relativt minimale.

Det er ligeledes på baggrund af dette, at flere optager lån på nettet frem for i banken. Det er ganske enkelt nemmere og mindre tidskrævende, hvorfor selve låneprocessen er hurtigt overstået. Det virker tiltalende for mange, der ikke ønsker at spendere flere timer sammen med bankrådgiveren eller folk, der gerne skal bruge pengene hurtigst muligt.

Forskellige krav hos de enkelte låneselskaber

Der kan ikke gives et specifikt billede af kravene til låntagere. Det er nemlig noget, der varierer rigtig meget fra de enkelte låneselskaber. Derfor er det også en god idé, at du sørger for at undersøge kravene hos de enkelte udbydere, inden du beslutter dig for, hvorvidt du bør afsende en ansøgning eller ej – det kan spare både dig og udbyder for tid.

I dag findes der er et utal af udbydere af kviklån på det danske marked. Det er ikke alle, der har lige milde krav, og du bør derfor udvælge dit kommende låneselskab med stor omhu. Det gør sig særligt gældende, hvis ikke du ønsker at spilde dyrebar tid på, at skulle fremsende ansøgninger, der alligevel ender med at blive afslået af den givne udbyder.

Endvidere, så stilles der typisk også forskellige krav afhængigt af omstændighederne. Det betyder, at en længere løbetid eller et større lånebeløb typisk også vil resultere i strengere krav. Hvis du har i sinde at låne et større beløb på nettet, så kræver det typisk, at du kan leve op til strengere krav – de endelige krav finder du først ved ansøgning.

Flere flytter deres låneaktiviteter over på nettet

Som følge af de minimale krav, er der flere danskere, der har valgt at flytte deres låneaktiviteter over på nettet. Det har lagt pres på bankerne, der ikke længere oplever udlån til forbrug i samme omfang. Der findes oven i købet op til flere selskaber på nettet, der tilbyder bil- og boliglån, hvilket blot har medført et endnu større pres på bankerne.

Det er dog ikke kun de minimale krav, der har gjort, at det er blevet endnu mere populært at låne online. Det er også noget, der handler om, at priserne er faldet med tiden, fordi flere aktører har slået dørene op på det danske marked og dermed er den generelle konkurrence blandt udbyderne også blevet mere intens som følge af den store tilgang.

For mange handler det dog også om, at de kan have penge stående på deres konto blot et par timer efter de har sendt deres ansøgning. Det er ikke just noget, de kan opleve, hvis de i stedet vælger at låne deres penge i banken. Derfor er der også mange årsager til, at de onlinebaserede låneudbydere har oplevet en større grad af succes med tiden.

Der er dog heller ikke meget, der tyder på, at det er en tendens, der kommer til at vende lige foreløbigt. Faktisk ser det blot ud til, at låneselskaberne bliver mere konkurrencedygtige over for bankerne.