Mange stillinger giver mulighed for at arbejde hjemmefra hel eller delvis, og derfor kan det være rart at have sit eget sted derhjemme, hvor man kan sætte sig ind, lukke døren og gå i fuld koncentration, fremfor at sidde ude ved spisebordet. Hvad skal der til for at få et godt, velindrettet hjemmekontor? Kræver det noget særligt, og skal man gøre sig nogle visse overvejelser inden? Det giver vi svar på i følgende guide.

Start med at overveje følgende

Indretning og struktur kræver planlægning og velovervejede tanker. Gør dig derfor overvejelser om, hvad der for dig gør det bekvemmeligt at sidde hjemmefra og arbejde. Er det komfort? Er det et særligt lysindfald/belysning i rummet? Design og trends? Praktiske opbevaringsløsninger?
Når du har fundet ud af, hvilke prioriteter, der for dig er vigtigst, skal du lave en liste over ting, du skal have købt ind, såsom:

  • Skrivebord – almindeligt eller hæve/sænke
  • Stol – Med eller uden hjul. Mulighed for at læne sig tilbage. Polstring eller ej.
  • Ordentlig arbejdsbelysning både på skrivebord og i loftet
  • Skal der være planter, en lænestol/sofa
  • Mulighed for at holde to-mands møder i rummet med et lille bord og et par stole i hjørnet
  • Opslagstavle, whiteboard
  • Kontorartikler

Tjek tilbuddene ud inden indkøb

Der er mange penge at spare ved at indkøbe møbler og kontorartikler til erhverv fremfor til privat. Så inden du tager ud på shopping, bør du danne dig et overblik over virksomheder, der sælger til erhverv, og hvor indkøbspriserne er fornuftige.

Skab lys og varme

Dit hjemmekontor har godt af at være indrettet i lyse og lette farver, både når det kommer til farvevalget på væggene men også i den generelle indretning. Tænk langsigtet og forestil dig de kolde, mørke vinterdage hjemme på hjemmekontoret. Her er det vigtigt at have lys omkring sig, så man ikke har let ved at blive trist og deprimeret af de mørke vægge og manglende belysning.

Opbevaring og orden

Skab orden og struktur ved at sætte papirer og andre ting i kasser og systemer. Skab gode opbevaringsmuligheder på hjemmekontoret i form af gulv-til-loft reoler, skabe og skuffer, kurve og æsker, hvor det meste opbevaring kan gemmes væk i. At arbejde i rod omkring sig vil skabe kaos og kan føre koncentrationsbesvær med sig. Så sørg for at tænke i praktiske løsninger, når du indretter dit eget hjemmekontor.