Diverse

Smukke oplevelser i Silkeborg

By februar 4, 2022 No Comments

Midt i det kuperede og skovfyldte søhøjland med Gudenåen som allestedsnærværende kraft ligger smukke Silkeborg. Her er mere end 500 kilometer vandkant og 300 kilometer afmærkede vandreruter i de store grønne skove. Og så er der massere oplevelser man bare ikke må gå glip af.

Du kan tage familien med ud og sejle på Gudenåen, vandre i de skovklædte bakker, besøge spændende museer, nyde udsigten fra det kendte Himmelbjerg blandt meget, meget andet.

Læs med herunder og find inspiration til oplevelser i Silkeborg.

Silkeborg Bunkermuseum

I Silkeborg har et helt specielt museum hjemme. Nemlig Silkeborg Bunkermuseum! Silkeborg Bunkermuseum arbejder primært med at formidle historien om staben på Silkeborg bad i perioden mellem 1943-1945 og flygtninge perioden med de tyske flygtninge fra 1945-1947. Personalet arrangerer guidede ture til stor begejstring for sine besøgende gæster, der får et helt unikt indbild i de definerende perioder i Danmarks- og verdenshistorien. Man kommer altså til at opleve en helt speciel stemning omkring i det skovrige område i og omkring stedet.

Holmens Camping

Her har du muligheden for at ro ud på opdagelse i det enestående naturområde omkring Holmens Camping midt i det skønne søhøjland i Ry. Stedet er fyldt med ideelle muligheder for et væld af outdoor aktiviteter da området har sin placering lige ned til Gudensøen. Den populære campingplads lejer naturligvis både kanoer og robåde, så familier kan iagttage omgivelserne med vand under sig.

Efterfølgende kan du slappe af på den lille badestrand, som tilhører Holmens Camping. Et yderst idyllisk spot, som er langt væk fra storbyens larm og støj. Tag et smut forbi hyggelige Holmens Camping og kom helt ned i tempo. Dette er an af de mangler oplevelser i Silkeborg du bare ikke må gå glip af.

Hjejlebådene

Rejs tilbage i tiden med en af Hjejleselskabets turbåde, der sejler fra Silkeborg til Himmelbjerget. Silkeborg byder på noget af Danmarks smukkeste natur, og du har god mulighed for at opleve det når du stiger ombord på en af de otte Hjejlebåde. Turen tager ca. 1 time og 15 minutter, men du kan vælge at sejle med videre til stationsbyen Laven længere ude på den store Julsø.

Hvis disse oplevelser i Silkeborg er noget for dig, så tøv ikke med at hoppe ind og læse mere om dem.