Rejser

Storbyferie i Østeuropa

By oktober 4, 2018 No Comments

Det er populært at tage et smuttur til europæiske storbyer som London eller Paris. Byerne er fyldt med kultur, god shopping og lækker mad. Et hektisk og spændende afbræk fra de rolige danske byer.

 

Dog findes der et væld af andre storbydestinationer rundt omkring i Europa, der virkelig også er et besøg værd. Den østlige del af det europæiske kontinent byder på historie, smukke bygninger, lækker mad og cool kvarterer. Byerne i Østeuropa er i rivende udvikling, så hvis du er vild med alt der er hipt, trendy og innovativt, er det her, du finder det.

 

Bedst af alt, er priserne helt i bund, og du får rigtig meget for pengene.

 

I denne artikel får du 3 bud på østeuropæiske storbyer til din næste weekendtur. Mangler du penge til flybilletterne, så klik her for mere information om lån fra Findbedstelaan.dk.

 

Gdansk

Gdansk er en populær destination i Polen. Hvis du har interesse i historie – særligt 2. verdenskrig, er Gdansk bestemt et besøg værd. Byen oser af historie.

 

Ikke desto mindre er det også en meget smuk by. Byen fyldes af kanaler og farverige middelalderlige huse. Besøg Dlugi Targ (”det lange marked”), og tag en spadseretur på ”The Royal Way” hvor mange seværdigheder ligger.

 

Byen ligger ud til havet og er derfor et oplagt sted at spise lækker fisk og skaldyr.

 

Budapest

Budapest er hovedstaden i Ungarn og deles af den store flod Donau. På buda-siden troner det majestætiske Buda Castle, imens pest-siden byder på det festlige og hippe centrum.

 

Tag et smut forbi smarte caféer og små butikker i latinerkvarteret. Den jødiske restaurant Mazel Tov er bestemt et besøg værd.

 

Byen byder på et væld af termiske bade med naturligt varmt vand. Besøg også de specielle ruinpubs for en god aften i byen.

 

Bucharest

Bucharest har tidligere været kendt som Østeuropas Paris, og den rumænske hovedstad er bestemt også et besøg værd. Byen byder på massevis af museums, store parker, restauranter og livlige barer.

 

Arkitekturen er fænomenal i Bucharest. Du finder alt fra klostre og kirker til majestætiske villaer og kommunistisk betonblokke.

 

Byen er en af de billigste i Europa, men både restaurant-scenen og nattelivet er livligt og nyskabende. Bucharest er et fantastisk sted at spise lokal rumænsk mad, såvel som trendy verdensmad.